V Kamniku so najboljši športniki v letu 2018 …

0
2097

Občina Kamnik in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik sta na slavnostni podelitvi priznanj za športne dosežke v letu 2018 in priznanj za delo v športu Občine Kamnik nagradila najboljše športnike v minulem letu. Najboljša športnica v lanskem letu je tekačica Neja Kršinar, najboljši športnik odbojkar Sašo Štalekar, najboljša športna ekipa pa odbojkarice Calcit Volley.
Srebrno priznanje Občine Kamnik za delo v športu sta prejela Francu Spruk iz Kegljaškega kluba Kamnik in Vladimir Stanič iz Karate kluba Virtus Duplica, bronasto priznanje pa David Šućur iz Košarkarskega kluba Kamnik in Primož Romšak iz Vaterpolskega društva Kamnik. Podeljenih je bilo 52 priznanj v več kategorijah. Priznanja so dobitnikom podelili župan Občine Kamnik Matej Slapar, direktor Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger, predsednik Športne zveze Kamnik Dušan Papež in vodja športnih programov na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik Franci Kramar. Dogajanje so s svojim nastopom popestrili plesalci Plesalnega kluba Šinšin in glasbena skupina Before Time.
»Te nagrade sem zelo vesela,« je po podelitvi dejala Naj športnica leta 2018 Neja Kršinar in dodala: »Vsako leto dobim povabilo na to prireditev in vsako leto jo z veseljem obiščem, letos pa do zadnjega trenutka nisem vedela, da bom prejemnica te nagrade. Zato sem bila še toliko bolj presenečena in vesela.« Odbojkar Sašo Štalekar je nagrado Naj športnik prejel že lani, v tem letu je dodatno napredoval in si prislužil še naziv Naj športnik 2018: »Vsaka nagrada, ki jo športnik dobi, pomeni posebno priznanje za njegov trud. Tako tudi meni ta nagrada pomeni, da sem na pravi poti in je dodatna spodbuda za moje nadaljnje delo.« Nagrade so bile vesele tudi odbojkarice Calcit Volley. »Naziv Naj ekipa leta 2018 je potrditev, da se v našem klubu dobro dela. Zelo smo vesele, da to dobro delo opazijo tudi drugi, še posebej lepo pa je, ko vidiš, da to opazi tudi vodstvo občine in ti podeli to pomembno nagrado,« je njihove občutke povzela članica Calcit Volley Nina Kotnik.
Župan Občine Kamnik Matej Slapar je v nagovoru čestital vsem prejemnikom nagrad in priznanj in dejal: »Zmagovati ne pomeni le, da prvi prečkaš ciljno črto, ali da premagaš nasprotnika. Pomeni, da se trudiš izboljšati vsak aspekt svojega življenja. Da se zmoreš, kljub padcem in porazom, vsakič znova pobrati in motivirati za nadaljnje delo. Pa naj si gre za olimpijske igre, vaške igre, vodenje podjetja, ali diplomo na univerzi.« Pri tem je mladim položil na srce, naj zmaga za vsako ceno ne bo njihovo vodilo: »Bodite pripravljeni na trdo delo, imejte neizmerno voljo, energijo in strast pri uresničevanju svojih načrtov. Upajte si tvegati. Razmišljajte izven okvirjev. Bodite pošteni in tolerantni do drugačnih. In bodite vzor. Ne le v športu, tudi v vseh področjih življenja.«
»Danes je pravi mali praznik športa,« je v čestitki športnikom dejal direktor Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger in nadaljeval: »Smo v mestu, kjer vidimo športnike različnih starosti od tistih najmlajših, ki šele vstopajo v svet športa, do tistih z vrhunskimi rezultati. Šport zahteva veliko, disciplino in potrpežljivost, samo tisti najboljši pa posežejo po stopničkah. Sporočilo športa pa je širše. Niso pomembne samo stopničke, ampak tisti dosežki, ki dajejo rezultate vse življenje. Verjamem, da s takšnimi prireditvami, pripomoremo k zavedanju, da je šport pomemben za vse nas. Tako za vrhunske športnike kot za tiste, ki se z njim ukvarjamo samo rekreativno.«

Samo Trtnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here