Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 25. 2. do 3. 3. 2019

0
2002

25. 2. 2019
TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH IN POSKUS POŽIGA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o požaru na avtomobilu v bližini vodnega zajetja v Zaborštu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec predhodno iz dvorišča hiše v Domžalah izvršil tatvino odklenjenega avtomobila v katerem je bil original ključ. Vozilo je nato odpeljal na zgoraj navedeno lokacijo in ob zapustitvi v notranjosti vozila zanetil požar. Ogenj je opazil mimoidoči občan in ga še pravočasno pogasil, da vozilo ni zgorelo v celoti. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 1.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 2. 2019
ZASEG KOLESA Z MOTORJEM NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti PP Domžale so v Depali vasi imeli v postopku mladoletnega voznika kolesa z motorjem, kateri je le tega vozil brez vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper mladoletnega voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

26. 2. 2019
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V TRZINU
Policisti PP Domžale so imeli v Trzinu v postopku voznika osebnega vozila, kateri je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

27. 2. 2019
POŠKODOVANJE VOZILA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poškodovanju vozila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v Domžalah poškodoval osebno vozilo znamke Ford, s tem, da je z neznanim predmetom poškodoval lak barve na zadnjih desnih vratih vozila. Z dejanjem je lastnika oškodovan za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 2. 2019
ZASEG KOLESA Z MOTORJEM NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti PP Domžale so v kraju Brdo pri Lukovici imeli v postopku mladoletnega voznika kolesa z motorjem, kateri je le tega vozil brez vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper mladoletnega voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

28.02.2019
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

01.3. 2019
TATVINA KOMBIJA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kombija v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neugotovljen način iz parkirišča izvršil tatvino starejšega rdečega kombija Renault Master, KR 73-45D. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 2.100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

01. 3. 2019
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so v Domžalah imeli v postopku voznika, kateri je vozil vozilo pod vplivom alkohola nad dovoljeno koncentracijo (0,72 mg/l). Kršitelju so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

01. 3. 2019
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so v Domžalah imeli v postopku voznika, kateri je vozil vozilo pod vplivom alkohola nad dovoljeno koncentracijo (0,85 mg/l). Kršitelju so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

01.3.2019
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v Mengšu v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

01.3.2019
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v Trzinu v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

02. 3. 2019
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA PŠATI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v naselju Pšata. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod odprl pritlično okno tar tako prišel v notranjost stanovanjske hiše, iz katere je odtujil več kosov različnega orodja, s čimer je oškodoval lastnika za okoli 1.100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

03. 3. 2019
KRŠITEV JRM NA VIRU, ODREJENO PRIDRŽANJE IN ZASEG OROŽJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o kršitvi javnega reda na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je doma sin v vinjenem stanju kršil JRM. Med postopkom je tudi žalil policiste in ker ni prenehal s kršitvijo mu je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve, vendar je bilo kasneje zaradi zdravstvenih težav prekinjeno. Prav tako mu je bila zasežena pištola s pripadajočim nabojnikom za katero ne poseduje dovoljenja. Po zbranih obvestilih bodo policisti zoper njega izvedli ustrezen ukrep.

03. 3. 2019
TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOBU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini OA Renault Twingo izpred enega izmed lokalov v Dobu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s kraja odpeljal navedeni avtomobil z original ključem, kateri je bil v vozilo. Policisti so nato pri pregledu terena odkrili zgoraj navedeno vozilo in ga po ogledu in zavarovanju sledov vrnili lastnici. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (tatvine vozil, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here