Prva samostojna likovna razstava Martine Kozamernik in Emanuele Rodica

0
1985

V preddverju Kulturnega doma Mengeš sta članici Likovnega društva Mengeš Martina Kozamernik in Emanuela Rodica pripravili razstavo likovnih del , odprtje razstave je bilo 13.3.2019 ob 18. uri. Številno občinstvo je v nagovoru pozdravila predsednica društva Leonida Goropevšek.
Razstavlja Martina Kozamernik, ki se je društvu priključila leta 2016 in je to njena prva samostojna razstava. Razstavila je osem likovnih del v akrilu, v katerem je njen najljubši motiv ženska ter portret, in devet del v suhem pastelu, ki jo trenutno najbolj privlači. Priljubljena motivika je narava, živali, rože in planine. Uporablja živahne barve in čutno poudarja lepoto svojih motivov, tako se opaža njen optimizem, energija in vitalnost.
Druga razstavljavka Emanuela Rodica se je društvu priključila leta 2014. Tudi ona se prvič samostojno predstavlja s svojimi likovnimi deli. Na stene v preddverju je obesila devet likovnih del v akrilu in štiri dela v suhem pastelu. Najraje ustvarja motive iz narave v akrilu. Rada se preizkuša tudi v drugih tehnikah in živahnosti barv. Svoje likovno znanje želi izpopolniti, zato je obiskovala kar nekaj tečajev in likovnih delavnic.
Obe razstavljavki redno sodelujeta na skupinskih društvenih razstavah tako v Mengšu kot v gosteh po Sloveniji. Sodelovali sta na ex temporu Sladka Istra v Kopru. Redno pa sodelujeta na tekmovanju Zlata paleta Zveze likovnih društev Slovenije, ki poteka skozi vse leto in je zelo velik izziv, tako za izbiro tehnike kot tematike, obe sta prišli tudi v izbor na razstavo.
Kot pravita obe razstavljavki:« Na krilih navdiha … najine slike pripovedujejo o vsem, kar nam daje krila – svoboda, pa naj bo to portret, pokrajina, roža…« Še misel Salvadora Dalija: » Pravi umetnik ni tisti, ki najde navdih, ampak tisti, ki je navdih za ostale.«
V kulturnem programu sta navdušila kantavtorja – duet Lučka in Davorin Bole, ki sta s pronicljivimi zvoki instrumentov in glasu dopolnila razstavo.
Razstavljavki Martina in Ema sta se zahvalili vsem obiskovalcem za obisk ter zaslužnim za njuno uspešno delo, še posebej mentorju društva Lojzetu Kalinšku.

Razstava bo na ogled do 17.4.2019 ob sredah med 10. in 12. uro ter med 18. in 20. uro. Ogled bo možen tudi ob dnevih predstav eno uro pred predstavo.
Vabljeni!

Besedilo in fotografije: Binca Lomšek

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here