Mednarodna dirka ter dirka za točke slovenskega pokala

0
1437

Na prvo pomladno nedeljo se že tradicionalno na Gričih pri Vrtojbi zberejo gorski kolesarji in se pomerijo na mednarodni dirki ter dirki za točke slovenskega pokala. Na letos izjemno močni in številčni dirki so bili tudi člani Calcit Bike Teama in na koncu sedemkrat stopili na zmagovalni oder.

Kolesarsko društvo Deš Fleš je na vrtojbenskih Gričih organiziralo izvrstno dirko, na startu vseh kategorij je bilo več kot 600 tekmovalcev iz 17 držav. Najprestižnejši dirki med člani in članicami elite sta zmagala Italijan Nadir Colledani in Ukrajinka Jana Belomoina.

Najboljši predstavnik Calcit Bike Teama je bil Rok Naglič na 18. mestu, tik za njim je čez cilj prišel njegov moštveni kolega Boštjan Hribovšek. Gregor Krajnc je končal na 31. mestu, Mihael Štajnar na 35. in Jure Belak na 44.

»Štartal sem odlično na vrhu prvega vzpona sem bil na sedmi poziciji, počutje je bilo še dobro. Nato pa po prvem krogu nisem našel dirkalnega ritma. Zavedam se tudi, da je bilo to težko pričakovati, saj sem komaj prejšnji vikend zaključil svojo prvo cestno etapno dirko, ki mi je pobrala kar nekaj energije, vendar ko se bom zadostno regeneriral, verjamem, da bom lahko napadal ter se konkurenčno boril z ostalimi ,« je po dirki povedal Naglič.

»Tokrat sem se Vrtojbe lotil malo drugače. Z Aljošo sva prišla že v soboto popoldne ter opravila ogled proge in hiter krog. Počutje v soboto je bilo dobro, upal sem samo še na dober dan v nedeljo in ne preveč hiter start. Ogrel sem se dobro in šel na start s pozitivnimi misli. Prvi krog mi je bilo res težko, nato pa sem že v drugem vračal tistim, ki so švigali mimo mene v prvem krogu. Vse kroge sem odpeljal v istem tempu brez kake večje krize. Sem zadovoljen z rezultatom na uvodni tekmi v sezono. Vse pohvale pa gredo organizatorjem za odlično progo in navijačem, ki so dobro držali vzdušje ob progi,« je povedal Hribovšek.

»Danes sem odpeljal svojo prvo dirko v v članski kategoriji, tako da nisem bil čisto prepričan,kako bo. Glede na res hudo konkurenco, sem samo upal, da ne za ostanem za krog. Dirkal sem v svojem tempu, nisem se preveč zaganjal. Zadnje kroge so mi kar pohajale moči, pa tudi imel sem težave s krči. S današnjo dirko sem kljub velikem zaostanku zadovoljen in mislim, da bo sezona še zelo zanimiva,« je bil zadovoljen Štajnar.

»Na startu sem se res dobro počutil, prvi del startnega vzpona sem imel še rezerve, proti vrhu vzpona pa se je en tekmovalec znašel pred mano na tleh, tako sem se moral povsem ustaviti, padel sem iz ritma in lovil prvo skupino. Nato se je dirka zame odvijala dobro, nisem veliko izgubljal, prav tako pa nisem pridobival. Vesel sem zadnjega kroga, da mi je še ostalo nekaj ’metkov’, ki sem jih postreljal, vse skupaj je zadostovalo za 31. mesto v močni mednarodni zasedbi. Nekatere stvari sem preizkusil na novo, nekaj pa še moram spremeniti. V prihodnje so še rezerve za kam višje,« je menil Krajnc.

»Dobro sem začel dirko, ko pa bi moral nekje po polovici začeti pridobivati, me je samo odrezalo, mrazilo, zeblo, treslo… Boril sem se do cilja. Se že veselim novega starta,« pa je dejal Belak.

Med dekleti do 15 let je bila nepremagljiva Hana Kranjec Žagar, v isti starostni kategoriji med fanti je Ambraž Vovk končal na tretjem mestu. Maruša Tereza Šerkezi je bila druga v kategoriji do 13 let. Med deklicami do 11 let je na prvem mestu končala Tajda Šoštarko. V U11 je na drugem mestu končal Maks Majnik.

Urška Markič je bila druga med amaterkami, Ana Podpečan tretja med veterankami.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here