Kronika policijske postaje Kamnik (od 25.3. do 31.3.2019)

0
1347

25.03.2019
PROMETNA NESREČA V VOLČJEM POTOKU
Volčjem Potoku smo obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice, katera se je z vozilom vključevala iz neprednostne na prednostno cesto pri tem pa spregledala voznika, kateri je pravilno pripeljal po prednostni cesti in nato pristal v jarku. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
V Kamniku smo ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.67 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

26.03.2019
ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policistki sta v Kamniku eni osebi zasegli neznano zeleno-rjavo posušeno snovjo, rastlinskega izvora. Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo za katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
Na območju Komende je voznik osebnega avtomobila kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.77 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

27.03. 2019
VOZIL VOZILO BREZ VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Na območju Kamnika je bila v postopku voznik osebnega avtomobila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo proti potrdilu o zasegu predmetov na podlagi 23. člena ZPrCP začasno zaseženo vozilo in odpeljano v hrambo. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

28.03.2019
POŠKODBA VOZILA
Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari in sicer sta se občana, katera oškodovanec pozna sprla pred njegovim parkiranim vozilom in ga poškodovala. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

29.03.2019
SPOR V INDUSTRIJSKI CONI ŽEJE
Policisti so na javnem kraju obravnavali intervencijo, kjer je prišlo do spora med varnostnikom in občanom zaradi nalaganja palet. Občan se je nedostojno vedel in verbalno žalil varnostnika. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

30.03.2019
POSKUS VLOMA V KS SREDNJA VAS
PP Kamnik je bila obveščena o poskusu vloma v prostore krajevne skupnosti Srednja vas in sicer je neznani storilec na neugotovljen način skrivil kovinsko zaščitno cilindričnega vložka ključavnice, na zunanjem delu vhodnih vrat objekta, vendar v notranjost ni prišel. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

31.03.2019
VLOM V DVE VOZILI NA PARKIRIŠČU K SLAPU ORGLICE
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozila, katera sta bila parkirana na parkirišču k slapu Orglice. Opravljen je bil ogled kraja dejanja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo