Judo klub Komenda uspešno organiziral tradicionalne judo priprave v Termah Olimia  

0
960

Od četrtka, 27.5.2021 do nedelje 30.5.2021 je bilo v Termah Olimia živahno, saj so se tam zbrali judoisti in se pripravljali na svoja tekmovanja in izpite za višje pasove. Priprave že nekaj let organizira Judo klub Komenda, letos pa je bilo udeleženih veliko klubov, ki so po dolgem premoru že nestrpno čakali kdaj se bodo ponovno lahko združili in skupaj trenirali. Taki treningi so namreč za judoiste zelo pomembni, saj omogočajo veliko borb z raznolikimi nasprotniki.

Judo campa se je tokrat udeležilo več kot 120 judoistov iz 11 klubov:

Judo klub Apolon Maribor-Hoče

Judo Klub Železničar Maribor

Judo klub Oplotnica

Judo Klub Klima Center Tratnjek Beltinci

Judo Klub Sokol Ljubljana

Judo klub Branik Maribor

Judo klub Ivo Reya

Judo klub Litija

Judo klub Komenda

Na treningih pa sta se pridružila tudi Judo klub Acron Slovenj Gradec in Judo Klub Z’dežele Sankaku.

Judoisti so trenirali v športni dvorani Podčetrtek v dveh starostnih skupinah, ki so bili namenjeni judoistom U12, U14, U16, U18 in U21. Treninge je vodil selektor slovenske reprezentance Grega Brod, ki se je zelo izkazal in judoistom prikazal nove tehnike obračanj ter usmerjal borbe. Trenirali so dvakrat na dan judo trening ter dodatni kondicijski in tekaški treningi.

Vsak dan je ostalo tudi nekaj časa za druženje in sprostitev na bazenih, kjer smo zadnji dan gledali filme v 7D kinu ter se zabavali v igralni sobi s pinkponk mizo, ročnim nogometom ter playstationi. Bivali smo v apartmajih Vas Lipa, kjer smo imeli med treningi dovolj časa za počitek, igro in zabavo. Med sabo smo se dobro razumeli, povezali pa smo se tudi s sovrstniki iz drugih klubov.

V soboto smo priredili prijateljsko ekipno tekmovanje v judu, kjer so ekipe zastopali tekmovalci različnih klubov. Med sabo so se borili po sistemu golden score, kjer je že prvi met prinesel točko. Prve štiri ekipe so dobile pokale, vsi udeleženci priprav pa obrazne maske za spomin na priprave.

Otroci in trenerji so uživali, hkrati pa ogromno pridobili v znanju juda ter pripravljenosti na prihajajoča tekmovanja in izpite za višje pasove.

Katarina Kumer

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here