Odprtje III. faze prenovljene ceste Podgorje–Kamnik

0
1945

Župan Matej Slapar je včeraj popoldan s simboličnim prerezom traku skupaj s predsednikom Krajevne skupnosti Podgorje Borisom Mikušem odprl III. fazo prenovljene ceste Podgorje–Kamnik. Novo pridobitev pa so pozdravili tudi krajani Krajevne skupnosti Podgorje.

V začetku meseca oktobra 2018 so se končala gradbena dela v dolžini 455 metrov in so obsegala zamenjavo voziščne konstrukcije, vgradnjo kamnitega materiala za sloj kamnite grede, vgradnjo tamponske plasti, vgradnjo kabelske kanalizacije in izdelavo jaškov, izdelavo drenažne kanalizacije, izgradnjo ponikovalnic, zaščito TK in CATV vodov, izvedbo ukrepa za umirjanje prometa, ureditev odvodnjavanja, obnovo pločnika, vgradnjo nevezane nosilne asfaltne plasti, planiranje in humiziranje, postavitev javne razsvetljave, asfaltiranje, označbo na vozišču in postavitev vertikalne signalizacije. Dela je izvajalo podjetje KPL d. o. o., vrednost investicije, ki jo je v celoti financirala Občina Kamnik, pa je znašala 253.485,17 evrov.

Ob tej priložnosti je zbrane v Kulturnem domu Podgorje nagovoril predsednik Krajevne skupnosti Podgorje Boris Mikuš, ki je med drugim dejal»Danes smo ponosno priča odprtju zadnje, III. faze prenovljene lokalne ceste Podgorje–Kamnik, ki jo uporablja tudi veliko krajanov širše občine Kamnik. Veseli smo, da smo s prenovo te ceste dobili tudi pločnik, ki omogoča večjo varnost pešcem. Prenova ceste pa ni edini projekt, na katerega smo ponosni. Krajani Podgorja si prizadevamo z različnimi projekti izboljšati bivanje v naši vasi. Pred kratkim smo s čistilno akcijo očistili vas – hvala vsem, ki ste pomagali. S člani sveta Krajevne skupnosti smo se v zadnjih dneh dogovorili za lokacijo dodatnega ekološkega otoka, ki bo na južnem delu Podgorja približno 30 metrov od krožišča v vas.« Pripovedoval je še o dogajanju v krajevni skupnosti in o prihajajočih izzivih ter vsem zaželel srečno in varno vožnjo na cesti Podgorje–Kamnik.

Župan Matej Slapar pa je namenil naslednje misli ob odprtju ceste Podgorje–Kamnik: »Obnova te ceste je trajala kar nekaj let in terjala ogromno sodelovanja tako med občinsko upravo kot tudi Krajevno skupnostjo Podgorje. S ponosom lahko rečemo, da smo naredili dobro delo. Vsi vemo, da je v občini Kamnik 22 krajevnih skupnosti in vsaka od njih ima svoje želje, zahteve in potrebe. Po večini krajevnih skupnosti so ceste podobno dotrajane kot v Podgorju, ko govorimo o cesti skozi vas Podgorje. Na srečanju v vaši krajevni skupnosti smo se pogovarjali tudi o obnovi omenjene ceste, kjer ste podali predlog, da je to prioritetna cesta, potrebna obnove. Prepričan sem, da bomo skupaj z občinsko upravo našli pot, da bomo dejansko začeli obnavljati tudi to cesto. Hvala vsem, ki so pripomogli k temu, da imamo obnovljeno glavno cesto, ki je ena bolj obremenjenih v občini Kamnik, in sicer tako s strani vozil kot tudi kolesarjev in pešcev. Še enkrat hvala vsem, ki ste sodelovali pri projektu in mislim, da gremo lahko pogumno naprej.«

Blagoslov ceste je opravil župnik Luka Demšar.

Za kulturni program in glasbeno popestritev so poskrbeli Kristjan Maks Kosec ter Uroš Steklasa in Tjaša Hrovat, za preplet misli in besed pa Natalija Baumann. Sledilo je sproščeno druženje ob glasbenih zvokih Martina Vodlana, Matjaža Ogrinca in Uroša Steklase.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here