Simon Rožman po dvoboju s Mariborom

0
1671

Domžalčani so se po dveh zaporednih zmagah tokrat odpravili na gostovanje v Maribor, kjer so se pomerili z vodilno ekipo lige. Rumeni bojevniki so znova prikazali izjemno dobro igro, a na koncu žal klonili v izdihljajih tekme. Trener Simon Rožman je po dvoboju pozdravil predstavo in borbenost svojih varovancev, ki v zadnjo četrtino prvenstva vstopajo s tretjega mesta.

nkd 7 rozman

“Videli smo tekmo, ki je bila resnično dober približek evropskemu nivoju. Odigrali smo izjemen prvi polčas, bili smo nevarnejši in konkretnejši tekmec, a nam je nekoliko lahko žal realizacije, saj smo imeli nekaj odličnih priložnosti, iz katerih žal nismo zadeli. V drugem polčasu smo v igri nekoliko padli, tudi zavoljo kakovosti našega nasprotnika, ki lahko v vsakem trenutku z menjavami še dvigne nivo igre. V medprostoru žoga ni dobro krožila, posledično pa je Maribor na nas močno pritisnil. Žal smo na koncu prejeli tisti nesrečen zadetek in nismo uspeli iztržiti točke, ki bi bila sodeč po videnem tudi zaslužena. V celoti gledano sem z igro zadovoljen, prav tako tudi z borbenostjo mojih nogometašev, nekoliko manj pa z realizacijo in razumljivo s končnim izkupičkom. A vendarle, vtis je pozitiven, tekmecu smo se odlično zoperstavili,” je po koncu srečanja dejal 36-letni trenerski strokovnjak.

To je bila za Domžalčane že letošnja peta medsebojna tekma z Mariborom, ki je vnovič ponudila dobro, napeto in gledljivo nogometno igro. “Mislim, da so naše tekme z Mariborom odlične. S svojo igro in taktično pripravo nasprotnika prisilimo v to, da iz sebe iztisne svoj maksimum in res zaigra na najvišjem nivoju. To je neke vrste lepo priznanje za nas. Kljub tokratnem končnem izkupičku sem prepričan, da smo pustili pozitiven vtis, saj smo še enkrat več dokazali, da smo lahko ekipi, ki drvi proti novemu naslovu državnega prvaka in ki dobro zgodbo konstantno piše tudi na evropskem nivoju, na zelenici enakovreden tekmec.”

Po dveh zmagah se tako Domžalčani iz Maribora vračajo s točkovno ničlo, a je Rožman prepričan, da se bodo njegovi varovanci po porazu hitro pobrali in osredotočili na zadnjo četrtino prvenstva. “Smo ena redkih ekip v Sloveniji, ki je javno povedala in izrazila svoje želene cilje. Pod slednje spadajo uvrstitev na mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja, vzgoja mladih igralcev in priključevanje igralcev iz lastne akademije. Če ne bomo pokazali neke konstante, potem se nam v Evropi žal ne bo izšlo. Imamo štiriletne izkušnje z igranjem v evropskih tekmovanjih in vemo, kako igrati in kakšen stil igre je potrebno gojiti. V kolikor bomo to mesto, ki smo si ga zastavili kot cilj, osvojili, si ga bomo prislužili zaradi  kakovosti dela in ker smo lahko konkurenčni. Prepričan pa sem, da bodo fantje za to storili vse v svoji moči, da zastavljeni cilj tudi dosežejo, zato gremo v nadaljevanje sezone z mirno vestjo in močno dvignjenimi glavami,” je o ciljih za preostanek sezone še dejal domžalski strateg, ki je na novinarski konferenci prejel tudi vprašanje, zakaj tako velika točkovna razlika med Mariborom in našim klubom.

“Napredujemo iz tekme v tekmo, sezone v sezono, smo vse boljši in vse bližje, a še vedno v perspektivi celotne sezone oddaljeni od Maribora, pa tudi Olimpije. To je pač realnost, v kateri delamo. Vemo, s kakšnim kadrom razpolagamo, tudi včerajšnji pogled na zapisnik hitro potrjuje to dejstvo. Fantje letnika 1997, 1998, 1999, 2000 in 2001 … Z njimi delamo, jih pripravljamo za nekaj več, kar je svojevrsten izziv, ob tem smo tudi rezultatsko uspešni, a znotraj realnih ciljev. V zadnjih treh sezonah je od nas odšlo pravzaprav dvajset nogometašev in v perspektivi delanja rezultata je ta manjko težko hitro nadomestiti. Ne moremo brezglavo napasti prvo mesto, za to potrebuješ kontinuiteto igralskega kadra, za kar je Maribor dober primer. Ti naši mladi nogometaši, ki so recimo včeraj znova odigrali odlično tekmo in ki stalno napredujejo ter jim gre zdaj tako dobro, bodo ob naslednjem prestopnem roku odšli prav v Maribor ali kamorkoli pač, mi pa bomo morali povsem od začetka z mladinci in novinci, ki vedno potrebujejo nekaj časa za vrnitev v tekmovalni ritem. To je pač glavna razlika med nami.”

NK Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here