Sončni žarki privabili ogromno obiskovalcev na Limbarsko goro

0
1073

Tako kot vsako leto smo tudi letos lahko eno nedeljo v marcu preživeli v dobri družbi, ob odlični glasbi in okusni hrani na vrhu Limbarske gore, kjer je Društvo krajanov 31. marca organiziralo že 31. Pohod po nagelj.
Lani organizatorjem vreme ni bilo naklonjeno. Lahko se spomnimo, da je pihal hladen veter in je padlo celo nekaj snežink, letos pa se je odvila povsem druga zgodba. Prijazno jutro je obljubljalo lep sončen dan, kar je na romarsko goro privabilo številne obiskovalce.
Kot je sedaj že prešlo v navado, se je prireditev začela ob 9.uri s sv. mašo, ki jo je v cerkvi sv. Valentina daroval g. Miro Šlibar. Obred je s svojim petjem popestril Grajski oktet. Dve uri kasneje je obiskovalce nagovorila dolgoletna sodelavka prireditve Bernarda Mal, srca prisotnih pa je omehčalo petje otrok iz osnovne šole pod vodstvom Barbare Fale. Tone Habjanič je skupaj z Gamsi zaigral pesem Moja druga mama, katero je pred dvajsetimi leti premierno predstavil prav na tej prireditvi. V imenu organizatorjev je namesto predsednice Jane Toman, ki se prireditve zaradi bolezni ni mogla udeležiti, pozdravila Francka Toman, nato pa so sledili še pozdravi moravškega župana, g. Milana Balažica, županje sosednje, Lukovške občine, ge. Olge Vrankar in ge. Ljudmile Novak. Po kulturnem programu je sledil zabavni del, za katerega so po dvajsetih letih ponovno skrbeli Gamsi.

Radost in veselje sta se na Limbarski gori ustalila vse do poznega popoldneva. Obiskovalci so si lahko dali duška na plesišču, preizkusili svojo srečo v ribolovu, za kar je poskrbel organizator, ter nasitili svoje želodčke, za kar pa je letos prvič skrbelo gostinstvo Jurka. Kdor je želel, si je lahko ogledal arhiv Društva krajanov Limbarska Gora, ki je bil razstavljen v društvenem šotoru, za promocijo celotne Moravške doline pa je skrbelo Turistično društvo Moravče.
Skupaj smo lahko preživeli res lep in sproščen dan na Limbarski, zato hvala vsem in vsakomur, ki je kakorkoli prispeval, da je ta tradicionalna prireditev ponovno uspela. Se vidimo zopet prihodnje leto!

Besedilo: Karmen Vehovec, DKLG
Foto: Erika Mlakar

Oglasno sporočilo