Naglič in druščina uspešni v Završnici

0
1657

Gorski kolesar kamniškega Calcit Bike Teama Rok Naglič je na nedeljski dirki v Završnici, ki je štela kot mednarodna dirka UCI C2 ter dirka za slovenski pokal SloXcup, prišel do pomembne zmage v lovu na olimpijske igre v Tokiu 2020. Skupaj z moštevnimi kolegi so jih zbrali kar 55.

Za Nagličem je na drugem mestu končal Ukrajinec Dmitro Titarenko, tretji je bil Calcitov Gregor Krajnc. Četrti je bil Boštjan Hribovšek, 16. Mihael Štajnar, 32. Tilen Jagodič. Jure Belak dirke ni končal.

»Na dirko sem prišel sproščen, ogledal sem si konkurenco, ki jo res dobro poznam. Taktika je bila, da od samega štarta napadem tam, kjer vem, da sem boljši od ostalih. To sem tudi naredil ter sem iz kroga v krog povečeval prednost pred zasledovalci. Z dirko sem zelo zadovoljen, sem pa tudi hkrati presrečen za Gregorja na tretjem ter Boštjana na 4. mestu, saj smo skupaj odnesli kar 55 UCI točk,« je povedal Naglič.

»Na srečo sem dan pred tekmo preživel na progi in na študiral linije. Danes je vsaka sekunda štela, saj so bile majhne razlike. Štartal sem malo z rezervo, nisem se preveč zagnal, prve kroge sem vozil na četrtem mestu in kontroliral drugo in tretjeuvrščenega. Dva kroga do konca sem se jima povsem približal in do konca dirke obdržal tretje mesto. Mogoče bi ob boljšem dnevu lahko bil še mesto višje. Zahvalil bi se še vsem navijačem,« je razložil Krajnc.

»Pravo spomladansko vreme ni bilo prav navdušujoče za tekmovanje, glede na to, da je bilo na preteklih tekmah že pravo poletje. Standardno ogrevanje ter čakanje na start. Tokrat nisem čutil nobenega pritiska pred tekmo, saj je bila tekma na domačih tleh in ena izmed prog, katero pridem vsako leto z veseljem odpeljat ne glede na vremenske pogoje. Med tekmo sem se dobro počutil. Od začetka sem začel bolj zadržano, nato pa poskušal vsak krog stopnjevati. Na koncu sem se pripeljal do četrtega mesta. Zadovoljen sem z uvrstitvijo in trenutno formo in se veselim nadaljevanja sezone,« je svoj pogled na dirko predstavil Hribovšek.

»Štartal nisem ravno najbolje in potem tudi prva dva kroga ni šlo nič ,kot bi si želel. Dvakrat sem padel se kar potolkel, enkrat pa mi je tudi padla ketna dol. Potem sem že mislil kar odstopiti, saj sem izgubil veliko mest. Ampak sem si potem rekel, da grem do konca. Iz kroga v krog sem napredoval in se tudi počutil vedno bolje. Na koncu sem končal 16. in moram biti kar zadovoljen.,« je dejal Štajnar.

»Kljub vremenu sem se dirke veselil. Proga je bila kljub deževju dobra, vendar sem moral po treh krogih odnehati zaradi težav z dihanjem, ki upam, da hitro izvenijo,« je svoje težave opisal Belak.

V kategoriji do 19 let je Blaž Žle končal na tretjem mestu. Med deklicami od 15 let je bila nepremagljiva Hana Kranjec Žagar. V kategoriji do 13 let je na drugem mestu končal Maruša Tereza Šerkezi, v U11 je bil prvi Maks Majnik, med deklicami v isti starostni kategoriji se je na prvvo mesto pripeljala Tajda Šoštarko. Med dečki do 9 let je bil tretji Matija Hafner.

Simon Erjavec je bil drugi med amaterji, Urška Markič je brez konkurence prišla do prvega mesta med amaterkami.

Med veterani 1 je bil drugi Uroš Mikelj, med veterani 2 Aljoša Martinjaš tretji, med veterani 3 pa je na tretjem mestu končal Rajko Novak. Med veterankami je slavila Ana Podpečan.

Naslednja dirka na domačih tleh bo 12. maja v Kamniku.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo