Dekleta U13 osvojila 3. mesto na mednarodnem turnirju Champions Trophy

0
1511

Dekleta U-13 so od 19. do 21. aprila sodelovala na mednarodnem turnirju Champions Trophy, ki je potekal na Dunaju. Turnirja se je udeležilo 13 ekip iz sedmih držav in sicer iz Avstrije, Italije, Finske, Madžarske, Poljske, Slovaške in Slovenije.

Kljub temu, da dekleta v ligi NZS igrajo sistem 7:7, jim nov sistem 9:9 ni predstavljal toliko težav kot igra s prepovedanim položajem. Dekleta so se kot edine predstavnice iz Slovenije uspešno zoperstavila nogometašicam iz ekip SC Brunn Ladies, DFC Loeben, FC Kapellerfeld, USC Landhaus, Spartak Tarnava, Sportivo Sarajewo, GAK, Beniaminek Krosno, Pesci Sportolda, Juventus Turin, HJK Helsinki in EFM SC Zobern. Punce so iz tekme v tekmo prikazovale borbeno, disciplinirano in dominantno igro. Velja omeniti, da so bile skozi celotno tekmovanje poražene samo enkrat, proti Juventusu z 1:0, ki je na koncu tudi osvojil turnir. Poleg tretjega mesta je vratarka Živa Mikložič prejela tudi nagrado za najboljšo vratarko turnirja.

Ekipa U13 z osvojenimi lovorikami

Za dekleti je nova pomembna izkušnja, ki je pokazatelj dobrega dela in pa tudi videnja kje smo lahko še boljši. Misli bodo sedaj usmerjene v nadaljevanje državnega prvenstva NZS in turnir Jana Oblaka, ki bo konec maja v Škofji Loki. Vsem nogometašicam, ki so zastopale barve našega kluba in države na Dunaju, še enkrat iskreno čestitamo!

Vir: ŽNK Radomlje

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here