Simon Rožman: Z dobrim izhodiščem v zadnjih sedem tekem

0
829

 nkd 10 rozman

“V tekmo smo vstopili izjemno in predvsem v prvi polovici prvega dela dominirali na igrišču. Igrali smo dobro, čvrsto in si poleg akcije, v kateri smo dosegli zadetek, priigrali še vsaj dve stoodstotni priložnosti, v katerih nam je za dosego zadetka zmanjkal le centimeter ali dva. Nekako smo v nadaljevanju prvega polčasa potem prepustili iniciativo Muri. Naš načrt je bil sicer zapretiti iz protinapada, saj je Mura puščala veliko prostora, a nam to žal ni uspelo,” je prvih 45 minut videl Rožman.

“V nadaljevanju smo nato videli dokaj izenačeno tekmo, pobuda na igrišču se je hitro in dinamično menjala. Če pod tokratno tekmo potegnemo črto, je delitev točk povsem pravična in zaslužena,” je še dodal strateg rumenih.

Kljub remiju je bil Rožman z videno predstavo svojih varovancev zadovoljen, vendar je prepričan, da ima moštvo šest tekem pred koncem še veliko rezerv. “Faza obrambe je bila tista, kjer smo bili premalo agresivni, saj smo jih pokrivali na predolgem prostoru in jim s tem puščali več prostora za razvoj igre. Izredno pa sem zadovoljen z igro iz prekinitev in z napadi, v katerih smo si pripravili dobre priložnosti. Dobro smo igrali v igri duelov, vendar sem prepričan, da lahko vse elemente igre še izboljšamo. V kolikor nam to uspe, sem prepričan, da smo lahko še uspešnejši tako v sami igri kot tudi v točkovnem pogledu.”

Mura je bila že pred srečanjem na lestvici le mesto za Domžalčani, zato je Rožman zadovoljen, da prednost tudi po medsebojnem obračunu ostaja enaka. “Po tekmovalni plati je to vsekakor izredno pomembno. A še bolj pomembno je to, da v spomladanskem delu v naši igri držimo nekakšno konstanto v igri, kar bo tudi v evropskih tekmovanjih močno pomembno. Nihanja vsekakor niso dobrodošla, saj je četveroboj za Evropo še vedno odprt. Do konca je še veliko tekem in na koncu se bo veselilo tisto moštvo, ki bo v zaključku sezone pokazalo največjo kontinuiteto igre in vsebine na igrišču ter si posledično zaslužilo visoko mesto na lestvici. Vsekakor pa imamo po zadnjih tekmah tudi mi dobro izhodišče za preostanek sezone in boj za Evropo,” je še prepričan 36-letni trenerski strokovnjak, ki bo svoje varovance znova vodil že v soboto, ko rumene čaka nov pomemben dvoboj. Tokratni nasprotnik bo Aluminij, proti kateremu se bodo domžalski nogometaši pomerili v Kidričevem.

NK Domžale

Oglasno sporočilo