V Kulturnem domu Mengeš je »SVETLO TEMNO« – likovna razstava

0
1677

Spomladanski projekt Likovnega društva Mengeš je na svetlem. To je likovna razstava z naslovom »SVETLO TEMNO«, ki so jo člani društva postavili v preddverju Kulturnega doma Mengeš. Odprtje razstave je bilo v sredo 8.5.2019 ob 18. uri.

Predsednica društva Leonida Goropevšek je v nagovoru predstavila pristop pri upodabljanju k temu načinu likovne ustvarjalnosti in hkrati povedala tudi o tudi velikem mozaičnem stenskem projektu društva. Le ta je sestavljen iz 15 platen 15 avtorjev velikosti 60 x 60, postavljen v geometrijskih linijah, v svetlo temnem ritmu in skupaj predstavlja velikost 180 cm x 300 cm. Poleg te stenske postavitve so člani društva predstavili tudi 19 posameznih slik v različnih tehnikah od akrila, suhega pastela, lavirane risbe, kolaža.

Na razstavi sodelujejo: Lojze Burja, Majda Gartner, Leonida Goropevšek, Ana Karo, Aleš Koman, Diana Korelc, Martina Kozamernik, Binca Lomšek, Špela Magister, Ina Malus, Barbara Rabič, Emanuela Rodica, Marjana Tavčar, Helena Testen in Milica Tomšič.

Obiskovalce je nagovoril tudi podžupan Občine Mengeš gospod Bogo Ropotar in pohvalil zavzeto aktivnost likovnega društva ter vse bolj kvalitetna likovna dela in razstave.

Prireditev je popestril komaj 7 letni Gašper Pleško, ki je na svojo harmoniko »frajtonarco« zaigral nekaj znanih viž. Med drugim je tudi sedel na harmoniki in igral, požel je buren aplavz.

Razstava bo na ogled do 10.6.2019 ob sredah med 10. in 12. uro ter med 18. in 20. uro. Ogled bo možen tudi ob dnevih predstav eno uro pred predstavo.

Besedilo in fotografije: Binca Lomšek

Oglasno sporočilo