Kronika policijske postaje Kamnik (od 6.5. do 12.5.2019)

0
1495

06.05.2019
TATVINA MOBILNEGA TELEFONA
Na osnovni šoli Stranje je neznani storilec iz šolske torbe učenke odtujil mobilni telefon znamke Apple Iphone XR 64GB BLUE in jo oškodoval. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

GLASNA GLASBA
S strani občana iz Homca smo bili obveščeni o glasni glasbi iz stanovanjske hiše vendar ob prihodu na kraj policista kršitve nista zaznala. Ker bo prijavitelj sodeloval v postopku sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog za kršitelja.

07.05.2019
PROMETNA NESREČA V KAMNIKU
V Kamniku se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo pri kateri je povzročitelj le te s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Zaradi nepravilnega premika z vozilom in pobegom s kraja je bila izrečena globa za prekršek po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

MOTORIST PREVAŽAL OTROKA Z SKUTERJEM
Na Ljubljanski cesti v Kamniku je bil pri kontroli prometa ustavljen voznik skuterja, kateri je spredaj prevažal 11 let starega otroka. Voznik je bil v zvezi kršitve opozorjen po zakonu v cestnem prometu.

08.05.2019
HIŠNA PREISKAVA
V Šmarci so policisti na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo po zakonu o orožju, vendar pri občanu ni bilo ničesar najdenega. Sledi poročilo o izvedenih ukrepih na okrajno sodišče v Kamniku.

NUDENA POMOČ PSIHIČNEMU BOLNIKU
S strani občana, psihičnega bolnika smo prejeli klic, da potrebuje pomoč. Policista sta na kraju ugotovila dejansko zelo slabo stanje občana, kateremu je bila nudena dežurna zdravstvena ekipa iz zdravstvenega doma Kamnik, kateremu je zdravnik odredil psihiatrično zdravljenje v psihiatrični kliniki Ljubljana Polje, kamor je bil odpeljan.

PRIJAVA GOLJUFIJE
Neznani storilec je izvršil goljufijo tako, da je opravil nakup mobilnega telefona znamke Samsung Galaxy Watch preko podjetja Telekom, za katerega pa lastnik podjetja ni vedel in ni odobril nakup le tega s strani podjetja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

09.05.2019
PROMETNA NESREČA V KAMNIKU
V Kamniku se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo v kateri sta oba udeleženca izpolnjevala pogoje za vožnjo v cestnem prometu in sta se sama dogovorila o nastali manjši materialni škodi. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

POSKUS VLOMA V PODJETJE
Neznani storilec je preko noči z silo telesa odprl zadnja vrata poslopja podjetja na Ljubljanski cesti, ki so bila iz notranjosti zvezana z žico, vendar je od dejanja odstopil in ničesar odtujil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

10.05.2019
PROMETNA NESREČA V PODGORJU
V Podgorju se je zaradi neprilagojene hitrosti zgodila prometna nesreča z lahkimi telesnimi poškodbami. Po vseh zbranih obvestilih zoper povzročitelja sledi ustrezen ukrep.

11.05.2019
TATVINA AVTOMOBILSKE PRIKOLICE
Neznani storilec je v Mostah izpred stanovanjske hiše odtujil avtomobilsko prikolico znamke TPV, Bockmann, tip EU2 ALU BCM, srebrne barve, katera je imela zaklenjeno ročko. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

12.05.2019
GLASNA GLASBA
S strani občanke smo bili obveščeni o glasni glasbi iz stanovanja stanovanjskega bloka ter motenju nočnega miru in počitka. Na kraju ugotovljeno, da je stanovalec kršil javni red in mir s poslušanjem glasne glasbe. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

SPOR V DRUŽINI
V okolici Kamnika je prišlo do spora v družini. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo