V Domu kulture Kamnik se je odvijal Kamniški forum

0
2221

Včeraj popoldan se je v Domu kulture Kamnik odvijal Kamniški forum, ki ga je organiziral Časnik Finance v sodelovanju z Občino Kamnik in Podjetniškim klubom Kamnik. V ospredju foruma je bila predvsem gospodarska prihodnost regije, predstavljeni pa so bili uspešni in zanimivi lokalni podjetniki. Zbranim se je ob tej priložnosti pridružil tudi župan Matej Slapar.

Pred pričetkom foruma so prisotne pozdravili direktor in glavni urednik Časnika Finance Peter Frankldirektor Zavarovalnice Triglav OE Ljubljana Aleš Klement in župan Matej Slapar. Slednji je namenil naslednje misli: »Kamnik je bil nekdaj industrijsko mesto, kjer je delovalo kar nekaj močnih tovarn, ki so zaposlovale večino naših občank in občanov. Tekom tranzicije je nekaj teh podjetij obstalo in se razvijajo naprej, ob tem iskrene čestitke, nekatera podjetja pa so žal propadla. Na pogorišču le-teh so se razvila nova, mlada podjetja, ki inovativno in uspešno delujejo na področju naše občine. Tista, propadla podjetja, so za seboj zapustila področja, ki pa se morajo še razviti. Eden izmed glavnih poudarkov je tudi razvoj gospodarstva na območju nekdanje Kemijske industrije Kamnik. Na območju Smodnišnice, katere Občina ni lastnik, a je pomemben sogovornik pri razvoju infrastrukture, je potrebno zagotoviti pogoje, da bo na začetnem delu obrtno področje, severni del pa namenjen turizmu. Pomemben del razvoja Kamnika je torej tudi turizem. Zakaj vsi govorimo o turizmu? Gre za perspektivno panogo, imamo namreč edinstveno naravo in kulturne danosti. Turizem je in bo na visokem nivoju in je visoko tudi na lestvici prioritet. Imamo kar nekaj območij, ki se s turizmom ukvarjajo, a je potrebno tudi nova območja nameniti razvoju, predvsem na področju nastanitvenih kapacitet. Ponosni smo, da je Kamnik prejel zlati znak Green destination, ki ga moramo upravičiti in delati naprej za razvoj naše destinacije. Iskrena hvala vsem, ki ste organizirali ta dogodek in mislim, da bomo danes priča kar nekaj zgodbam, ki nas bodo navdušile.«

Zbrani so prisluhnili pogovorom o tem, kje se skrivajo priložnosti za razvoj in kakšni so načrti, kako izpod kamniških Alp prodreti čez planke (direktor Jata Emone Stojan Hergouth, direktor Nektar Nature Tomaž Lah in ustanovitelj pivovarne Maister Brewery Janez Skok), predstavljene so bile tri uspešne in zanimive podjetniške zgodbe ter primeri iz prakse (ameriški pisatelj, predavatelj in umetnostni zgodovinar, avtor svetovne uspešnice, romana Tat umetnin (2007) Noah Charney, direktor in idejni vodja projekta Sleepy bottle Rok Colarič ter podjetnik in lastnik Pravljice na Veliki planini Rok Virag).

Mlada kamniška podjetnika, direktor podjetja Vallis MG in spletne trgovine moje-lece.si Miha Dolinšek in CEO, AdStar Matic Zorman, pa sta predstavila njuno zgodbo o spletni (r)evoluciji.

Pogovore so vodili direktor in glavni urednik Časnika Finance Peter Frankl, novinar in urednik Časnika Finance Jure Ugovšek ter novinarka Časnika Finance Tina Petrovčič.

.”> .”>

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here