Zmaga za konec sezone

0
905

Domžalski nogometaši so na najboljši možen način sklenili novo uspešno sezono, v kateri so več kot zasluženo osvojili končno tretje mesto v prvoligaški konkurenci. Rumeni bojevniki so ob odlični predstavi proti novim državnim prvakom iz Maribora prišli do zmage z 2:1 in si tako priigrali tudi naziv najboljše ekipe spomladanskega dela.

nkd

Iskrene čestitke fantom, ki so na res čudovit način sklenili sezono. Zasluženo so prišli do zmage in tako znova potrdili, da je za nami odlična pomlad. Veseli me dejstvo, da smo opazno dvignili naše igre v spomladanskem delu sezone, v katerem smo bili še drugo leto zapored tudi najboljša ekipa lige. Ujeli smo želeno kontinuiteto iger, kar bo za nastope v Evropi ključnega pomena. Zelo sem zadovoljen nad prizadevnostjo in delavnostjo celotne ekipe, fantje so garali skozi celotno sezono in si na koncu tudi priborili cilj, ki smo si ga zadali pred začetkom sezone. Skratka, še enkrat čestitke vsem nogometašem, pa tudi mojim sodelavcem, vodstvu kluba in seveda tudi našim navijačem, ki so nam stali ob strani,“ zadovoljstva po zmagi na zadnji tekmi sezone ni skrival trener Simon Rožman, ki je že pred dvobojem bil tvorec odlične novice, s katero smo v Športnem parku poskrbeli za veliko navdušenje.

Ob manjši slovesnosti, na kateri smo mu poklonili darilo ob 100. tekmi na domžalski klopi, smo namreč gledalce na včerajšnji tekmi razveselili z novico, da bo 36-letni trenerski strokovnjak tudi v prihodnje vodil rumeno zasedbo. Izjemno delo, ki ga je opravil v zadnjih treh sezonah, nam vliva izredno zaupanje vanj, o čemer priča tudi sklenjena pogodba za nedoločen čas. Z njo tudi jasno sporočamo, da si kot klub želimo še dolga leta medsebojnega sodelovanja z našim strategom, ki bo z moštvom priprave na naslednjo sezono začel 10. junija.

Najpomembneje bo, da se vsi skupaj dobro spočijemo, malce odmislimo nogomet in se pripravimo na nove izzive, ki so pred nami. Imamo dobro razdelan program dela za poletno pripravljalno obdobje, v katerem bomo seveda lovili čim boljšo formo za evropske nastope. Upam, da bomo uspeli zadržati vsaj jedro ekipe in da bomo sicer z aktivnostmi v prestopnem roku poskrbeli še za večjo konkurenčnost. Vsi skupaj si želimo, da bi bili znova uspešni na teh evropskih preizkušnjah, ki so vsako leto zahtevnejše, a se z njimi pogumno kosamo. Verjamem v to ekipo, verjamem v te fante, ki so v zadnjem obdobju dokazali, da imajo izjemen karakter, o čemer pričajo tudi rezultati,“ je še dodal Rožman, ki je, kot rečeno, domžalsko moštvo tudi letos popeljal do tretjega mesta na prvenstveni lestvici.

Rumeni so vpisali osemnajst zmag, devet remijev in doživeli prav toliko porazov. Skupno so vknjižili 63 točk, kar je petnajst manj od vodilnega Maribora in šest manj od druge Olimpije. Četrto mesto je osvojila Mura, ki je za našim moštvom zaostala za enajst točk.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo