Prvomajska burnica Godbe Lukovica

0
1998

Godba Lukovica občane in občanke  Lukovice z veselimi koračnicami in petjem razveseli že na večer pred praznikom dela 1. majem sicer praznikom  delavk in delavcev.
Praznik, ki je sicer uvožen tako, kot mnogi drugi, le da  ima danes prvomajski kres drugačen pomen, ker poudarja težko izborjene in žal prevečkrat pozabljene pravice vseh delavcev.
Tudi letos so svojo pot po Občini Lukovca začeli v centru Lukovice in se nato odpravili proti vzhodnem delu občine. Svoj drugi nastop so tako imeli na Trojanah in nato nadaljevali proti zahodu. Zaigrali in zapeli so še v Blagovici, Krašnji, kjer jih je zmotila manjša ploha, Gradišču, Rafolčah in na Prevojah, kjer so sklenili letošnje prvomajske nastope. Godba Lukovca vsako leto zamenja tudi katerega izmed krajev kjer igrajo, a kamor pridejo so lepo sprejeti in deležni tako pohval za svoj nastop, kakor  tudi okrepčila , saj prazen žakelj ne stoji pokonci. Letos so nam poleg tega, da so zaigrali nekaj novih skladb, pokazali še igranje ob korakanju in tako še bolj navdušili. Prav zanima me s čim nas bodo presenetili prihodnje leto. Za letos pa hvala vam.
DJD

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here