Vaterpolisti Kamnika državni prvaki

0
1411

Pester vaterpolski vikend so začeli mlajši kadeti, in sicer na bazenu Pod skalco. Zadnja tekma rednega dela ni odločala o vrstnem redu, mladi Kamničani pa so vrstnike iz Ljubljane premagali z rezultatom 13:5. V soboto so se igrale povratne tekme članskega polfinala, Kamnik pa je imel zalogo štirih golov iz prve tekme, pričakovalo se je napredovanje v finale, a je bila žal tokrat športna sreča na strani kranjskih vaterpolistov.

V nedeljo, 26. maja 2019, je bil na sporedu zaključni turnir za kategorijo do 15 let.Turnir je postregel z dvema lahkima polfinalnima tekmama, Triglav je premagal Slovan Ljubljano z 20:7, Kamnik je odpravil Branik z rezultatom 22:7. Tekma za tretje mesto je bila odločena po streljanju petmetrovk, Slovan Ljubljana pa je izenačila 5 sekund do konca tekme in nato zmagala z rezultatom 10:6. Pred finalom se je vedelo, da sta ekipi Kamnika in Triglava zelo izenačeni, sestavljeni iz nosilcev igre reprezentance do 15 let, fantje se poznajo zelo dobro, saj trenirajo na kranjskem bazenu in igrajo trening tekme. Tekmo so bolje odprli Kamničani, in sicer z rezultati prva četrtina 3:2, v drugi je bilo 1:1, tretja pa 2:1 za Triglav. Po treh četrtinah rezultat 5:5, napoved zaključka za močne živce.

Trener Kamnika Primož Romšak je z menjavo igralnih mest zadel v polno. Kar ni uspelo članom v soboto, je ekipi do 15 let. V najbolj pomembni tekmi so premagali tekmece iz Kranja s 7:6. Za Kamnik, nekaj lepih obramb je bilo nujno potrebnih za uspeh, so igrali: David Golob, Marko Pilič, Ažbe Cerar, Lukas Z. Gligorovski 3, Urban Zupan 2, Matic Kordež, Jošt Čarni 2, Aleksander Cerar, Blaž Nadižar, Erik Mujanovič, Jaša Gole.Do konca tekmovalne sezone je še nekaj pokalnih tekmovanj in evropsko prvenstvo do 15 let v Bolgariji. Povsod je Vaterpolsko društvo Kamnik prisoten, tako da bo tudi na bazenu Pod Skalo kar pestro. Poleg tekmovanj bo Vaterpolsko društvo Kamnik preko poletja izvajal več dejavnosti od vaterpolo šole, tečajev plavanja, rekreacije odraslih do vaterpolo tabora.

Fantje in trenerji si zaslužijo čestitke v letošnji sezoni, ki je bila verjetno ena najbolj izenačenih v zadnjih letih. Ekipa si je priborili končnico in imela veliko priložnost za preboj v finale še v državnem prvenstvu. Nasprotnik v tekmah za 3. mesto je ekipa Branika iz Maribora igra se na 2 dobljeni tekmi. Prva tekma je na sporedu 8. 6. 2019 v Kamniku, druga 12. 6. 2019 v Mariboru, če bo potrebna tretja tekma pa se bo 15. 6. 2019 igrala v Kamniku.

Besedilo in fotografije: Dare Homar, Vaterpolsko društvo Kamnik

Oglasno sporočilo