“Lahko smo malce razočarani”

0
1140

Po nekaj norih dneh, ki so jih zaznamovale številne okužbe s koronavirusom, so nogometaši Domžal odigrali prvo prvenstveno tekmo. Domači dvoboj z Muro se je brez deseterice, kljub prevladi z igralcem več, zaključil brez zmagovalca. V Športnem parku je bilo 1:1.

“Osvojena točka bi nam v “normalnih” okoliščinah prinesla veliko zadovoljstva, a glede na situacijo v sami tekmi, ko smo bili v igri za osvojitev vseh treh točk in jih na koncu nismo uspeli zadržati, smo lahko malce razočarani. Vseeno moramo biti pozitivni in takšne priložnosti na naslednjih tekmah obrniti v našo korist,” je samostojni ligaški debi, ki sta ga zaznamovala domači branilec Gregor Sikošek in gostujoči kapetan Alen Kozar, ocenil pomočnik trenerja rumene družine Aleš Mežnaršič.

Gostje so hitro ostali z igralcem manj, saj je Jan Gorenc v 15. minuti nepravilno zaustavil Daria Kolobarića. Pobuda je bila odtlej povsem na strani rumenih bojevnikov, toda pravih zaključkov pred prekmurskimi vrati ni bilo: “Z igralcem manj je ekipa Mure strnila vrste in nam dobro onemogočala našo igro v napadu. Enostavno nismo našli konkretnega odgovora na njihovo branjenje. V nadaljevanju smo hitro zadeli, nato smo še prihajali v lepe situacije, imeli nekaj zrelih priložnosti, vendar bili premalo zbrani v samih zaključkih in gostje so to kaznovali.”

Zaradi številnih odsotnosti v strokovnem štabu sta ob Mežnaršiču na klopi Domžal tokrat sedela tudi športni direktor Matej Oražem in vodja skavtske službe Miha Kebe. Nad vratarji v teh dneh bdi Robert Majdič: “Znašli smo se v neprijetni situaciji, a moram reči, da se vsi skupaj trudimo, da vse poteka čim manj moteče. Trenažni proces se nadaljuje v ustaljenem ritmu, s preostalimi trenerji smo stalno v stiku, bistvo pa je, da se ekipa osredotoča na delo na igrišču z namenom, da se v prihodnje lahko nadejamo še boljših rezultatov,” je sklenil Mežnaršič, ki bo s svojimi varovanci znova na delu že v četrtek, ko bo na sporedu gostovanje v Kidričevem.

______________________________________________________________________

V ponedeljek je bil zaradi slabega počutja testiran še en izmed nogometašev članskega moštva Domžal. Njegov izvid na novi koronavirus je na žalost pozitiven.

Po množičnem valu okužb, ki je NK Domžale prizadel pretekli teden, smo nemudoma po nedeljski domači tekmi z Muro, ki se je končala brez zmagovalca, na listo odsotnih dodali novo ime. Kot vse kaže, je namreč koronavirus, kljub rigoroznim ukrepom, ki se jih vsakodnevno držimo, še vedno prisoten med nami.

Počutje že okuženih se v teh dneh normalizira, vendar obenem novim pozitivnim primerom na Covid-19 kar ni videti konca.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here