Kronika Policijske postaje Kamnik (od 7.12. do 13.12.2020)

0
1549

7.12.2020
VLOM V PODJETJE
Policisti so v Kamniku obravnavali vlom v podjetje, in sicer je neznanec s primernim orodjem na vzvod skozi okno vlomil v podjetje iz katerega je odtujil več kosov ročnega orodja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

POVOZILA DIVJEGA PRAŠIČA
S strani občanke smo bili obveščeni, da je izven naselja Pšajnovica povozila divjega prašiča in poškodovala vozilo. Voznica je izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, zato ji je bilo na kraju izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

8.12.2020
PROMETNA NESREČA
Na Kamniški obvoznici se je zgodila prometna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti. Voznica osebnega avtomobila je trčila v pred seboj stoječe vozilo, ki je stalo v koloni. Na kraju je bil povzročiteljici izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

POVOZIL SRNO
S strani občana smo bili obveščeni, da je na regionalni cesti Stahovica-Črnivec povozil srno in poškodoval vozilo. Voznik je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

9.12.2020
PRIJAVA GOLJUFIJE
Občanka je izvajalcu parketa za nakup in polaganje izročila določen znesek, katerega je izvajalec določil ob ustnem dogovoru, vendar same izvedbe del ni izvedel. Sprejet zapisnik o sprejemu kazenske ovadbe, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občanka je sporočila, da je na Ljubljanski cesti pri trgovini Tuš na bankomatu Nove Ljubljanske banke našla denar. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je pozabil denar pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

PIJAN VOZNIK
V naselju Moste je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Le-ta je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.86 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

10.12.2020
TATVINA SLIK
Neznani storilec je izkoristil priložnost in med prenovo stanovanjske hiše izkoristil odsotnost lastnika in iz omare odtujil slike višjega cenovnega razreda in lastnika oškodoval za večjo vsoto denarja, več kot to pa imajo za lastnika neprecenljivo spominsko vrednost. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

11.12.2020
PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Policisti smo bili na območju Kamnika obveščeni o nasilju v družini, kjer se je kršitelj v družinski skupnosti do svoje mame vedel nasilno, vsakodnevno od nje zahteval denar, z njo grdo ravnal, nad njo vpil in jo žalil in jo s temi dejanji spravljal v podrejen položaj. Osumljencu je bila odrejena prepoved približevanja do oškodovanke. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA TABLICE
Neznani storilec je iz parkiranega vozila na Žebljarski ulici odtujil registrsko tablico in odšel neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

DIMNIŠKI POŽAR
Policisti smo bili obveščeni o dimniškem požaru na stanovanjski hiši, kjer je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi segretega dimnika, ki je bil preblizu lesene konstrukcije strehe. Požar so pogasili gasilci PGD Kamnik, Motnik in Trojane. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

12.12.2020
PROMETNA NESREČA
Na Domžalski cesti se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

13.12.2020
INTERVENCIJA
Policisti so v okolici Kamnika obravnavali intervencijo, kjer se kršitelj nedostojno vedel do svoje najemodajalke. Na njo je vpil in jo žalil z neprimernimi besedami, zaradi katerih se je počutila prizadeto in užaljeno. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog za kršitelja po zakonu o javnem redu in miru.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here