Gasilsko tekmovanje Gasilske zveze Kamnik in Gasilske zveze Komenda

0
1364

Gasilska zveza Kamnik je v soboto, 1. junija 2019, in v nedeljo, 2. junija 2019, organizirala gasilsko tekmovanje Gasilke zveze Kamnik in Gasilske zveze Komenda za mladino in veterane ter starejše gasilke in gasilce. Tekmovanje se je odvijalo na stadionu Prijateljstva v Mekinjah, začelo pa se je z uradnim odprtjem, kjer je prisotne pozdravil predsednik Gasilske zveze Kamnik Tomaž Zabavnik.  

Po dvigu tekmovalne zastave je sledilo tekmovanje. Pionirke in pionirji in so se pomerili v vaji z vedrovko, štafeti na 400 metrov z ovirami in vaji razvrščanja. Mladinke in mladinci so se pomerili v vaji z ovirami, štafeti na 400 metrov z ovirami in vaji razvrščanje, starejši gasilci in starejše gasilke pa so se pomerili v vaji s hidrantom in vaji raznoterosti. Vse vaje so opredeljene v Pravilih gasilskih in gasilsko športnih tekmovalnih disciplin Gasilske zveze Slovenije. Sodelovalo je 62 enot od tega 19 enot pionirjev, 11 enot pionirk, 15 enot mladincev in 3 enote mladink, 11 enot starejših gasilcev in 3 enote starejših gasilk.

Ob 12. uri je sledil zaključek tekmovanja z razglasitvijo rezultatov. Najboljšim enotam so bili podeljeni pokali in medalje. Nastop na regijskem tekmovanju so si zagotovile enote, ki so na tekmovanju v gasilski zvezi dosegle prva tri mesta.

Iz Gasilske zveze Kamnik:

  • pionirke: PGD Zgornji Tuhinj 2, PGD Srednja vas, PGD Šmarca
  • pionirji: PGD Šmarca, PGD Špitalič, PGD Nevlje
  • mladinke: PGD Zgornji Tuhinj 1, PGD Zgornji Tuhinj 2
  • mladinci: PGD Zgornji Tuhinj 1, PGD Šmarca 2, PGD Nevlje 1
  • starejše gasilke: PGD Nevlje
  • starejši gasilci: PGD Srednja vas, PGD Tunjice, PGD Kamnik 1

Tekmovanje se je zaključilo s spustom tekmovalne zastave enote mladincev PGD Zgornji Tuhinj 1. Regijsko tekmovanje za mladino bo 21. 9. 2019 v Trzinu, za veterane pa 28. 9. 2019 v Študi.

Včeraj, v nedeljo, 2. junija 2019, se je odvijalo za člane in članice. Tekmovanje se je odvijalo na stadionu Prijateljstva v Mekinjah in se je pričelo z uradnim odprtjem, kjer je zbrane najprej nagovoril poveljnik regije Ljubljana III. Klemen Repovš.

Sledil je dvig tekmovalne zastave in nato tekmovanje, v katerem so se člani in članice pomerili v vaji z motorno brizgalno, štafeti na 400 metrov (brez ovir) in vaji razvrščanja. Vaje so opredeljene v Pravilih gasilskih in gasilsko športnih tekmovalnih disciplin Gasilske zveze Slovenije. Sodelovalo je 64 enot od tega 26 enot članov A, 9 enot članic A, 17 enot članov B in 12 enot članic B.

Ob 12.30 uri je sledil zaključek tekmovanja, na katerem se nam je pridružil župan Občine Kamnik Matej Slapar. Sledila je razglasitev rezultatov. Najboljše tri enote v posamezni kategoriji so prejele pokale. Nastop na regijskem tekmovanju so si zagotovile enote, ki so na tekmovanju v gasilski zvezi dosegle prva tri mesta. V kategoriji članov A lahko na regijskem tekmovanju iz Gasilske zveze Kamnik sodelujejo enote, ki so dosegle prva štiri mesta, ker je sodelovalo več kot 20 tekmovalnih enot.

Iz Gasilske zveze Kamnik:

  • člani A: PGD Srednja vas A3, PGD Špitalič A3, PGD Srednja vas A1, PGD Zgornji Tuhinj
  • članice A: PGD Špitalič, PGD Zgornji Tuhinj, PGD Motnik
  • člani B: PGD Srednja vas, PGD Zgornji Tuhinj B2, PGD Šmartno v Tuinju B2
  • članice B: PGD Motnik, PGD Špitalič, PGD Srednja vas

Tekmovanje se je zaključilo s spustom tekmovalne zastave, ki jo je spustila zmagovalna enota člani A3 PGD Srednja vas. Regijsko tekmovanje za člane in članice bo 12. 10. 2019 v Kamniku (stadion Mekinje).

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem iskreno čestitamo, rezultate pa si lahko ogledate tukaj

Z gasilskim pozdravom »Na pomoč!«

Besedilo in fotografije: Gasilske zveze Kamnik

Oglasno sporočilo