Benjamin Šeško se seli v Red Bull Salzburg

0
1374

Po osvojitvi naslova mladinskega državnega prvaka in zmagi na skupni lestvici mladincev in kadetov ter uvrstitvi v UEFA mladinsko ligo prvakov, je Mladinski nogometni center Nogometnega kluba Domžale dobil novo potrditev izjemno kakovostnega dela. Šele 16-letni napadalec Benjamin Šeško, ki je v letošnji sezoni v domžalskem dresu navduševal tako v kadetski kot mladinski ekipi, se seli v priznano akademijo avstrijskega moštva Red Bull Salzburg. 

Za mladeniča je že nekaj časa vladalo izjemno zanimanje največjih evropskih nogometnih klubov, naposled pa je postalo jasno, da bo Posavec, ki se je pred začetkom minule sezone ob Kamniško Bistrico preselil iz Krškega, svojo kariero nadaljeval v Salzburgu, kjer domuje ena izmed najboljših nogometnih šol v Evropi. “Benjamin je fant, kot ga pri nas se nismo imeli. Ne samo nogometno, tudi osebnostno in karakterno je za svoja leta izjemno zrel, kar dokazuje tudi na igrišču. Kljub vsemu je bilo dogajanje v zadnjem času za njega izjemno zahtevno in naporno, saj se ne zgodi pogosto, da na tvoja vrata trkajo velikani iz cele Evrope. Na koncu smo skupaj presodili, da je za njegov nogometni napredek in osebnostni razvoj najboljša sredina Salzburg, kjer iz leta v leto dokazujejo, da zaupajo mladim nogometašem in jim nudijo najboljšo možno podporo. V takšnih situacijah smo vedno kooperativni in skupaj iščemo najboljšo rešitev za razvoj igralca, kar nas morda razlikuje od drugih. Veseli pa nas predvsem dejstvo, da so vidni sadovi preteklega dela, tako so v lanski sezoni v najmočnejsih ligah nastopali številni bivši člani NK Domžale Jon Gorenc Stankovič, Nemanja Maksimović, Jan Repas, letos pa se jim bosta pridružila se Jan Mlakar in Jure Balkovec. Ob tem je Uroš Korun v preteklem letu poiskal novo sredino in postal poljski državni prvak, enak uspeh je dosegel Miha Blažič na Madžarskem, Dario Melnjak pa si je za predstave v minuli sezoni prislužil vpoklic v reprezentaco svetovnih podprvakov Hrvatov. Na podlagi teh rezultatov sem prepričan, da bo Benjamin še naprej tako uspešen in želim mu veliko sreče v nadaljevanju njegove nogometne poti, v Domžalah pa bo vedno dobrodošel in doma. Srečno Beni,” je ob prestopu dejal športni direktor Matej Oražem.

Šeško je v minuli sezoni v kadetski ligi dosegel 21 zadetkov, v mladinski na vsega dveh tekmah dva, enega pa je dodal še na treh nastopih v mladinskem pokalu. “Sezono bi ocenil kot nadvse uspešno. Resda nam s kadeti ni uspelo osvojiti naslova državnih prvakov, vendar smo tekom celotne sezone pokazali, da ima ta ekipa potencial. Borili smo se do konca in se nikoli nismo predali. Ta vztrajnost se nam je poplačala tudi na koncu, ko smo skupaj z mladinsko ekipo osvojili prvo mesto na skupni lestvici, zaradi česar bodo Domžale v naslednji sezoni igrale v UEFA Youth League, kar je za to moštvo izjemen uspeh in bržčas se ga v tem trenutku še ne zavedamo,” je svojo zadnjo sezono v domžalskem dresu sklenil Šeško, ki je minuli petek dopolnil 16 let.

Njegov glavni cilj v Salzburgu je napredovati in si ustvariti čim boljše pogoje za svoj nadaljnji razvoj. “Seveda si vsak nogometaš že v mladih letih želi takšne priložnosti, kar nameravam v celoti izkoristiti. Nekaj nasvetov sem prejel tudi od Daria Kolobarića, ki je bil pred nekaj sezonami v podobni vlogi. Vsekakor pa se zavedam, da so mi prav Domžale izrecno pomagale na tej poti, zato bi se ob tej priložnosti iz srca zahvalil celotnemu vodstvu, vsem trenerjem, še posebej Alešu Mežnaršiču in Darku Birjukovu, ki sta mi ponudila možnost za dokazovanje. Brez njihove podpore bi bila ta pot nedvomno težja, tako da del zaslug za ta prestop nosijo tudi oni,” je za konec še dodal Šeško.

Nogometni klub Domžale Benjaminu na nadaljnji nogometni poti želi čim več uspehov. Srečno!

NK Domžale

Oglasno sporočilo