Calcitovci minuli vikend uspešni v Kočevju in Srbiji

0
1264

Minuli konec tedna je večina gorskih kolesarjev kamniškega Calcit Bike Teama dirkala na mednarodni dirki UCI C1 v Kočevju, ki je štela tudi za točke slovenskega pokala SloXcup, Boštjan Hribovšek in Rajko Novak pa sta bila aktivna v Srbiji, dirkala sta na mednarodni dirki UCI C1 na Petrovaradinski trdnjavi.

V Kočevju je na dirki v kategoriji elite za moške najboljši Slovenec in član Calcit Bike Teama Rok Naglič odstopil zaradi predrte pnevmatike. Tako je bil na koncu najboljši gorski kolesar kamniške ekipe Gregor Krajnc na 20. mestu. Dve mesti za njim je končal Mihael Štajnar. Tilen Jagodič je bil 26. Zmage se je veselil Italijan Daniele Braidot.

»Danes dirka ni šla tako, kot sem upal. Po bolj slabem štartu sem skušal v uvodnih krogih pridobiti čim več pozicij, žal sem pri tem porabil preveč moči in je potem malo zmanjkalo. Imel pa sem tudi malo smole, saj se mi je sredi dirke odtegnilo krmilo, tako da sem se moral še ustavit in popravit zadevo,« po dirki povedal Štajnar.

Med starejšimi mladinci je bil najboljši Calcitovec Blaž Žle na petem mestu. Med ženskami do 23 let/elite je bila 13. Maruša Knap.

V kategoriji do 9 let je bil tretji Žan Šekoranja, Maks Majnik je prikolesaril do drugega mesta med dečki do 11 let, v isti starostni kategoriji je bila prva Tajda Šoštarko. Gašper Štajnar in Maruša Tereza Šerkezi sta bila tretja v U13. Hana Kranjec Žagar je znova prepričljivo slavila med deklicami do 15 let.

Simon Erjavec je bil prvi med amaterji, Uroš Mikelj drugi med veterani 1, med veterankami je slavila Ana Podpečan pred klubsko kolegico Miro Kranjec.

V Srbiji je na dirki UCI C1 na Petrovaradinski trdnjavi dirkal Boštjan Hribovšek in v kategoriji elite zasedel peto mesto. Zmagal je Avstrijec Maximilian Foidl. Hribovškov klubski kolega Rajko Novak je dva kroga pred koncem odstopil zaradi okvare menjalnika.

»V izogib gneči za vikend proti Srbiji sva se iz Ljubljane odpravila že v petek dopoldne. V soboto je skoraj cel dan deževalo, tako da sva se šele pozno popoldne spravila na kolo in na ogled proge na trdnjavo Petrovaradin, kjer naj bi potekala tekma. Večino proge sva si ogledala, vse pa ne, ker še niso imeli pripravljene. V nedeljo sem še jaz šel pred tekmo odpeljat en krog v celoti, da sem imel za tekmo v glavi cel krog. Lepa mednarodna konkurenca na štartu elite ni dopuščala predaha med dirko. Prve tri kroge sem se vozil na tretji in četrti poziciji. Kar nekajkrat so se karte vmes premešale, zaradi okvar koles, ki so jih povzročile dolge stopnice, čez katere je bila speljana proga. Tri kroge do konca sem padel na peto mesto, katerega pa mi je uspelo do konca zadržati. S tekmo sem zadovoljen, mogoče zdravje ni bilo optimalno, upam pa, da bom do državnega prvenstva 100% nared,« je opisal Hribovšek.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo