Tina Perše druga na enduru, Rok Naglič peti na Madžarskem

0
1168

Gorska kolesarja kamniškega Calcit Bike Teama Tina Perše in Miha Spruk sta minuli konec tedna uspešno dirkala na preizkušnji v enduru na Black Hole Enduru na Koroškem, druge dirke v seriji SloEnduro ter tretji v evropski seriji EWS. Peršetova je v tem tekmovanju debitirala in se izkazala z drugim mestom.

Hitrejša od Peršetove, ki je še nedolgo nazaj tekmovala na dirkah v krosu, je bila le Avstrijka Jana Dobnig. »Ta vikend je bilo glavni cilj priti do cilja v enem kosu in čim manj stvari uničiti. Na koncu se je izšlo za skupno 2. mesto. Prva tekma SloEnduro je za mano, tako da sem ’uradno’ prekvalificirana iz XC na enduro,« je bila zadovoljna Peršetova.

Spruk je bil v absolutnu konkurenci 58., v kategoriji master 1 pa 17.

V soboto je na Madžarskem dirkal Rok Naglič, najboljši Slovenec v tej sezoni v krosu. Na mednarodni dirki UCI C.1 v Zalaegerszegu je osvojil peto mesto in novih 20 točk v lovu na olimpijsko mesto za igre 2020 v Tokiu. Zmagal je domačin Andras Parti pred rojakom Zsomborjem Palumbyjem, Francozom Clementom Auvinom in Japoncem Koheijem Yamamotom.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo