Gaber Dobrovoljc: “Najpomembnejše je spoznanje, da napredujemo“

0
1064

Domžalski nogometaši nadaljujejo s pripravami na novo sezono. Do nje nas sicer loči le še devet dni – že 11. julija bo namreč na sporedu prvo dejanje uvodnega kola kvalifikacij za evropsko ligo. Tri dni kasneje se nato začne še prvoligaško tekmovanje, s čimer bo novo tekmovalno leto tudi uradno odprto.

Vsi že malce z nestrpnostjo in pozitivnim pričakovanjem odštevamo dneve do prve tekme. Zaenkrat vse poteka v skladu z zastavljenim načrtom. Delamo zelo dobro, vsak dan smo bližje želenemu nivoju. Vzdušje v moštvu je odlično, tudi novinci so se precej hitro vklopili, kar je seveda zelo razveseljivo. Na vsakem koraku se čuti želja, da bi nam letos uspelo narediti kakšen korak višje in biti še bolj konkurenčen. Nedvomno ni treba poudarjati, da bomo nogometaši naredili vse, da bi bili rezultatsko uspešni, prav tako tudi strokovni štab, uprava … Upamo, da nas znova, še posebej na teh evropskih tekmah, podprejo tudi navijači, ki bi utegnili biti tisti dodaten košček energije, potrebne za uspeh,“ pred današnjim večernim treningom, ki bo na sporedu po prostem ponedeljku, poudarja branilec Gaber Dobrovoljc.

Dvakratni državni prvaki so v nedeljo odigrali peto prijateljsko srečanje v tem poletju. Njihov nasprotnik je bil bosansko-hercegovski prvak Sarajevo, ki so ga rumeni od dobri igri ugnali s 3:2. Enega izmed zadetkov je dosegel tudi 26-letni branilec, pod preostala dva sta se podpisala še Josip Ćorluka in Dario Kolobarić. “Dvoboj je prinesel marsikateri koristen odgovor, a najpomembnejše je spoznanje, da napredujemo. Avtomatizmi v naši igri so že utečeni, tudi kondicijsko smo precej blizu optimalnemu nivoju. Ko se bodo v teh dneh vrnili še odsotni, bo vse skupaj izgledalo še bolje. Vsekakor menim, da smo lahko pred novo sezono optimistični, čeprav se zavedamo, da moramo vsako tekmo odigrati na maksimalnem nivoju,“ dodaja Dobrovoljc.

V teh dneh bodo rumeni že začeli tudi s pripravo na Balzan, prvega evropskega tekmeca v tej sezoni. “Vemo, da imajo v svojih vrstah precej nogometašev s področja nekdanje Jugoslavije, nekaj pa tudi reprezentantov Malte. O njihovih kvalitetah se bomo dodobra prepričali, strokovni štab nas namreč vselej dobro pripravi na tekmeca. Nikakor ne bo šlo za enostavno nalogo, lani so denimo na prvi tekmi ugnali Slovan iz Bratislave, kar je pravšnji pokazatelj, da so zelo nevarni in kakovostni. Najpomembnejše bo, da odigramo svojo igro, da smo zbrani, željni, napadalni in agresivni. Torej takšni, kot smo bili v zaključku lanske sezone,“ še dodaja visokorasli Domžalčan.

Dvoboj na Malti se bo prihodnji četrtek začel ob 18:30, znan pa je tudi termin povratne tekme, ki bo odigrana v domžalskem Športnem parku. Nogometaši obeh moštev bodo na zelenico pritekli ob 20:45.

Oglasno sporočilo