Navijaški izlet prijateljev Grintovca na avstrijski Grossglockner se je končal s presenečenjem

0
1497
Klub gorskih tekačev Papež je za vse prijatelje Grintovca, ki so sodelovali pri organizaciji grintovških tekov, organiziral navijaški izlet na avstrijski Grossglockner, kjer je bila tekma svetovnega pokala. Kar dva avtobusa prijateljev Grintovca, med njimi tudi člani Stranjske godbe, harmonikaš Korl, od najmlajše triletne Lije in petletnega Tima do najstarejših 80-letnih planšarjev Petra in Franca ter Krtove Francke. Za prijatelje Grintovca, ki so nepogrešljivi pri izvedbi teka na Grintovec, letos že dvajsetega in zadnjega v organizaciji KGT Papež. Dušan Papež je z rumenimi majicami in kapami poskrbel tudi za prepoznavnost navijačev, pa tudi za malico in pijačo.
Veliki Klek nas je sprejel v vsem svojem blišču zasneženega vrha, kasneje tudi v toplini poletnega sonca in oglašanju svizcev. Navdušeni smo navijali za tekače Gregorja, Urško in Natašo, ki so tekli med tisočimi rekreativci. Koligarjeva s šestim in Bečan z osmim mestom sta bila odlična med mednarodno elito. Ob igranju Stranjske godbe in trobljenju planšarjev, plapolanju slovenske zastave in navijanju 105 navijačev KGT Papež sta evforična kar poletela skozi cilj. Stranjska godba je s svojimi glasbili privabila številne tuje tekače in obiskovalce, skupaj s planšarjem so bili prava atrakcija prireditve.
Izlet smo zaključili na pikniku pri Jurju. Pravi filmski večer pod zvezdami, posebno presenečenje za Dušana in Miro Papež, sta pripravili hčeri Nina in Špela z družinama. Film, ki na svojski način prikazuje vso izjemno organizacijo teka na Grintovec, z izjavami  številnih, ki so sodelovali od začetka, je bil ganljiv, hkrati pa je verodostojen dokaz srčnosti, strokovnosti in pripadnosti tako družine Papež kot tudi številnih prostovoljcev.  Za zaključek smo se posladkali še s Špelino torto z napisom Za prijatelje Grintovca.
Piknik center pri Jurju bo 28. julija prizorišče 20. teka na Grintovec, še zadnjega v organizaciji KGT Papež. Vabljeni tekači, pohodniki, navijači!
Prijatelji Grintovca

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here