Na evropskem prvenstvu v Brnu tekmovala tudi dva Calcitovca

0
1188

Od četrtka do nedelje je Brnu na Češkem gostilo evropsko prvenstvo za gorske kolesarje. Dres slovenske reprezentance sta nosila dva člana kamniškega Calcit Bike Teama Rok Naglič in Blaž Žle.

Naglič je prvič nastopil v četrtek in s štafeto končal na 12. mestu. Nato je oba čakala še dirka v krosu. Žle je bi 51. med mladinci, Naglič pa 46. med člani elite.

»Na evropsko prvenstvo sem se res dobro pripravil, zadnje tri tedne sem posvetil samo tej dirki. Progo sem si res dobro ogledal ter naredil plan za dirko. V četrtek smo imeli štafeto. Sam sem si to vzel kot test na nedeljsko dirko v krosu. S štafeto sem bil zelo zadovoljen, noge prave, forma na mestu in sem se res veselil nedelje. A glej ga zlomka, v četrtek zvečer sem začutil bolečine v grlu in sem upal, da se do nedelje ne razvije v kaj več. Vendar ni šlo vse po načrtih. Po samem startu dirke sem imel še dober občutek, a se je kaj hitro izkazalo, da se je zdravje malenkost poigralo z mano, saj enostavno nisem mogel pritiskati na pedala, tako kot bi si želel. V športu je tako, enkrat dobiš, drugič izgubiš. Pred mano je še nekaj dirk, še je čas za dokazovanje,« je povedal po koncu EP Naglič.

»Nepričakovano sem odšel na evropsko prvenstvo v Brno. Ekipa, ki je odšla z nami, je za vse dobro poskrbela. Vreme se je spremenilo in se malo ohladilo, kar je bilo dobro. Od starta sem šel na polno in šlo je nad pričakovanji. Žal so drseče skale poskrbele za presenečenje in dvakrat sem padel ter iz 40. pozicije padel na 50. Boril sem se do konca, a fantje so bili res dobri. Končal sem na 51. mestu in zadovoljen z vožnjo. Za naslednjič vem, da bom vozil bolj z glavo in zagotovo bo rezultat boljši,« pa je dejal Žle.

PR Calcit Bike Team

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here