Časa za počitek ni

0
1272

Evropske poti je konec. Nogometaši Domžal so na Švedskem v povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij klonili s 3:2. Malmö se v nadaljevanje tekmovanja podaja s skupnim rezultatom 5:4.

Pred kar 12.348 gledalci so srečanje bolje odprli rumeni, ki so v 12. minuti preko Shamarja Nicholsona prišli do prednosti. Odvzeto žogo na sredini igrišča je Adam Gnezda Čerin lepo podal v prazen prostor, tam pa se je s strelom iz prve izkazal Nicholson, ki je tako dosegel svoj drugi zadetek v letošnji sezoni.

“Prikazali smo zelo dobro predstavo v kateri so uživali predvsem gledalci, na koncu pa se nam rezultatsko žal ni izšlo. Hitro smo povedli, nato malce padli, kar so domači znali izkoristiti z dvema zadetkoma. Po lepi kombinaciji z Gregorjem Sikoškom je sledilo izenačenje v najboljšem možnem trenutku. Nadaljevanje tekme se ni odvilo po naših željah, saj smo igrali v njihov prid. Bilo je preveč dolgih žog, na koncu pa se jim je prevlada na sredini igrišča izplačala,” je z oceno tekme postregel strelec izenačujočega zadetka Sven Karič.

V drugem polčasu smo videli po nekaj priložnosti na vsaki strani, vendar so imeli več od igre domači, ki so v 82. minuti po podaji iz kota prišli do zmagovitega zadetka. Švedski predstavnik se bo tako v 3. krogu kvalifikacij za evropsko ligo pomeril z Zrinjskim iz Mostarja.

Nov izziv rumene bojevnike čaka že v nedeljo ob 17.30. V okviru 4. kroga Prve lige Telekom Slovenije se bodo pomerili s Tabor Sežano.

“Časa za počitek ni. Hitro moramo spremeniti razmišljanje in analizirati srečanje s Švedi. Izluščiti moramo dobre stvari, ob enem pa videti, kje bi lahko bolje posredovali. Potrebna bo hitra regeneracija, nato pa že takojšnja priprava na nedeljsko tekmo s Sežano. Igramo v gosteh, vendar vemo, kaj je naš cilj, zato tja odhajamo odločeni, da v nadaljevanje sezone vstopimo z zmago,” je po povratku v domače okolje povedal Karič.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here