Zmagovalni vikend za tekače KGT Papež

0
1335
Timotej Bečan na teku Drei Zinen

Cvet in Čuferjeva, državna prvaka, Bregar podprvak, Dolinškova, podprvakinja (U14) in Uršič bronasti mladinec na DP gor-dol na 5. Kotredež trailu, bron tudi za Koligarjevo na Redbull 400 na teku velikanko v Planici, Bečan enajsti na tekmi svetovnega pokala v Italiji.

Miran Cvet in Ana Čufer (oba KGT Papež) sta nova državna prvaka v gorskem teku v disciplini gor-dol na 5. Kotredež trail. Tekma je štela tudi za pregled pripravljenosti kandidatov za nastop na svetovnem prvenstvu v Argentini sredi meseca novembra. Na tehnično zahtevni 12-km dolgi trasi je Miran Cvet s časom 56:01 za 1:29 minute prehitel klubskega kolega Gašperja Bregarja.. Ana Čufer, specialistka za dolge traile, je s časom 1,05:5 dosegla naziv državne prvakinje, Tina Klinar je bila 4., veteranki Urška Trobec sedma in Boža Meža štirinajsta.
Mladinci so se pomerili na 6 km dolgi, kjer je Nejc Uršič stal na stopničkah za bron. Aleš Prelovšek je bil šesti.
Tekači v mlajših kategorijah so se pomerili na različno dolgih progah. V kategoriji U14 je naziv državne podprvakinje dosegla Viktorija Dolinšek, Nik Romšak je bil peti. Izak Poljanšek je bil med starejšimi dečki četrti.
Na tekmi Redbull 400 na velikanko v Planici je zmagovalne stopničke na 3. mestu pritekla Mojca Koligar, člani Mikolša, Mihelič, Novak pa so si sledili od 5.-6. mesta, Dušan Globočnik je bil 13.
Na tekmi svetovnega pokala Drei Zinnen Alpine v Italiji je Timotej Bečan na 17 km in višinski razliki 1,3 km s časom 1:33:39 dosegel 11.mesto absolutno med elitnimi tekači.
Čestitamo!
Mira Papež

Cvet in Bregar, državni prvak in podprvak
Viktorija Dolinšek, državna podprvakinja U14
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here