Zmagovalni vikend za tekače KGT Papež

0
854
Timotej Bečan na teku Drei Zinen

Cvet in Čuferjeva, državna prvaka, Bregar podprvak, Dolinškova, podprvakinja (U14) in Uršič bronasti mladinec na DP gor-dol na 5. Kotredež trailu, bron tudi za Koligarjevo na Redbull 400 na teku velikanko v Planici, Bečan enajsti na tekmi svetovnega pokala v Italiji.

Miran Cvet in Ana Čufer (oba KGT Papež) sta nova državna prvaka v gorskem teku v disciplini gor-dol na 5. Kotredež trail. Tekma je štela tudi za pregled pripravljenosti kandidatov za nastop na svetovnem prvenstvu v Argentini sredi meseca novembra. Na tehnično zahtevni 12-km dolgi trasi je Miran Cvet s časom 56:01 za 1:29 minute prehitel klubskega kolega Gašperja Bregarja.. Ana Čufer, specialistka za dolge traile, je s časom 1,05:5 dosegla naziv državne prvakinje, Tina Klinar je bila 4., veteranki Urška Trobec sedma in Boža Meža štirinajsta.
Mladinci so se pomerili na 6 km dolgi, kjer je Nejc Uršič stal na stopničkah za bron. Aleš Prelovšek je bil šesti.
Tekači v mlajših kategorijah so se pomerili na različno dolgih progah. V kategoriji U14 je naziv državne podprvakinje dosegla Viktorija Dolinšek, Nik Romšak je bil peti. Izak Poljanšek je bil med starejšimi dečki četrti.
Na tekmi Redbull 400 na velikanko v Planici je zmagovalne stopničke na 3. mestu pritekla Mojca Koligar, člani Mikolša, Mihelič, Novak pa so si sledili od 5.-6. mesta, Dušan Globočnik je bil 13.
Na tekmi svetovnega pokala Drei Zinnen Alpine v Italiji je Timotej Bečan na 17 km in višinski razliki 1,3 km s časom 1:33:39 dosegel 11.mesto absolutno med elitnimi tekači.
Čestitamo!
Mira Papež

Cvet in Bregar, državni prvak in podprvak
Viktorija Dolinšek, državna podprvakinja U14
Oglasno sporočilo