Žiga Ravnikar je evropski mladinski prvak v poljskem lokostrelstvu

0
1218

V Mokricah je v začetku oktobra potekalo Evropsko prvenstvo v poljskem lokostrelstvu (Arrowhead), ki ga je organizirala Lokostrelska zveza Slovenije.
Gre za drugačen način tekmovanja in se od klasičnega tekmovanja na stadionu močno razlikuje. Gre za neolimpijsko discipino, katere proge potekajo po raznolikem terenu z znanimi in neznanimi razdaljami. Tekmovalci tekmujejo v starostnih kategorijah mladinci in člani z ukrivljenim, sestavljenim in golim lokom ločeni po spolu.
Na tekmovanju so bili poleg številne slovenske reprezentance tudi štirje člani našega kluba in največji uspeh je dosegel član Lokostrelskega kluba Kamnik Žiga Ravnikar, ki se je domov vrnil kar z dvema zlatima medaljama.
Žiga je vodil že v kvalifikacijah in je bil najboljši tako na neznanih kot znanih razdaljah. Po izločilnih dvobojih je prišel do samega finala, v katerem se je pomeril z nasprotnikom iz Nizozemske Bakker Willemom. Dvoboj za zlato medaljo je bil izenačen vse do zadnjega odločilnega strela, pri katerem pa se je izkazalo, da je Žigova puščica bližje centru tarče in zmaga je bila zagotovljena.
Prav tako pa je Žiga v finalnih ekipnih dvobojih skupaj s kolegoma dosegel 1.mesto, kar pomeni, da se je domov vrnil z dvema zlatima medaljama.
Tudi ostali naši trije so bili uspešni (vsi so tekmovali v konkurenci ukrivljeni lok) in sicer:

Člani:
8.mesto Habjan Den
9.mesto: Arnež Luka

Mladinke:
9.mesto: Slana Teja

Ekipe člani:
5.mesto ( Habjan, Sitar, Štepic)

Ekipe mladinci:
1.mesto (Ravnikar, Jevšnik, Bolčina)

Skratka, iskreno čestitamo za dosežene rezultate, prav tako pa čestitamo tudi vsej slovenski reprezentanci, še posebej Toji Elison za naslov evropske prvakinje (članice, sestavljeni lok), Gašperju Bolčini za 3.mesto ( mladinci, goli lok) in ženski mladinski ekipi za 3.mesto.
Štrajhar Blanka, Lokostrelski klub Kamnik

Oglasno sporočilo