Razdrh: “Daleč od tega, da smo si poraz zaslužili.”

0
687

Domžalčani so v gostujočem srečanju 14. kroga ostali praznih rok. Kljub prednosti, za katero je v 21. minuti tekme poskrbel Slobodan Vuk, so Celjani uspeli zrežirati preobrat in tako zabeležili nove tri točke.

Jubilejni 80. medsebojni prvoligaški dvoboj je pred 750 gledalci pripadel domačim. Nogometaši Domžal so prvo pravo priložnost na tekmi pretvorili v zadetek preko Slobodana Vuka. Slednjega je z lepo podajo zaposlil Tonči Mujan. V 36. minuti je Nikola Vujadinović nepravilno zaustavil Daria Vizingerja, glavni sodnik David Šmajc pa je pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen je uspešno izvedel domači kapetan Mitja Lotrič. Sledili so nevarni streli Jakupovića, Vuka in Mujana, toda celjski vratar Matjaž Rozman se ni pustil premagati. Na drugi strani je grofom v 71. minuti tekme uspelo kaznovati nezbranost gostov. Izgubljena žoga je prišla do Vizingerja, ki je sprva zadel vratnico, odbitek pa je za prednost in končnih 2:1 v mrežo poslal Luka Kerin.

Strateg Domžal Andrej Razdrh je po tekmi dejal: ”Z izjemno zadnjih nekaj minut, ko smo poizkušali na silo, smo praktično iz udarca in pol prejeli dva zadetka. Imeli smo ogromno zaključkov, tako z bližine kot razdalje, izjemno priložnost Slobodana Vuka pa je v drugem polčasu zaustavil domači vratar. Vselej smo bili na nasprotni polovici, takšno je bilo tudi navodilo med polčasom, saj smo si želeli še več igre, ampak že vse od začetka sezone se ponavljajo iste zadeve. Goli se prejemajo na naiven oziroma neodgovoren način in tako je bilo tudi tokrat. Drugi zadetek Celja smo prejeli po napaki iz katere se je razvil hiter protinapad.”

Nogometaši Domžal so celotnih 90. minut imeli pobudo, vendar domači so ponujeno znali izkoristiti: ”Daleč od tega, da smo si poraz zaslužili, vendar v nogometu je žal tako. Očitno so nekatere težave pregloboke, da bi jih lahko tako hitro rešili. Fantom nimam kaj očitati, saj so odigrali zelo pošteno tekmo, nadigrali tekmeca, ampak enostavno, če ne daš, dobiš,” je dejal Razdrh.

Naslednji izziv člansko moštvo rumenih čaka v četrtek, ko bo v Športnem parku gostovala Mura. Prva četrtfinalna tekma pokala Slovenije se bo pričela ob 17. uri: ”Veliko časa sedaj nimamo. Hitro se moramo odpočiti in se nato dobro pripraviti na izjemno pomembno četrtkovo pokalno tekmo. Istočasno moramo stremeti k temu, da napake ekspresno odpravimo.”

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo