Turnir za veterane Alpe Adria Master

0
1337
Jože Pirnat

Se še spominjate škotske nadaljevanke Superbabica iz osemdesetih let? Šlo je za televizijsko serijo o močni babici, ki je mimogrede prestavila hlod ali pa čez ramo vrgla kakšnega gostobesedneža. Nekaj takih babic pa tudi dedkov je svojo moč preizkušalo v sosednji Italiji. V bližini Benetk je potekalo mednarodno tekmovanje v olimpijskem dviganju uteži za veterane Alpe Adria Master. Gre za mednarodno tekmovanje z več kot 50 letno tradicijo in se ga udeležujejo tekmovalke in tekmovalci iz Italije, Avstrije, Slovenije, Madžarske in Bosne in Hercegovine.
Slovensko reprezentanco so zastopali kar štirje tekmovalci iz Težkoatletskega kluba Domžale: Boštjan Peterca, Jože Pirnat, Primož Mravlje in Rajko Bevk. Jože Pirnat vsestranski športnik, zmagovalec tekmovanja Martin Krpan 2004 in večkratni dobitnik odličij iz atletskih metov in dvigovalskih tekmovanj je v svoji kategoriji zasedel 7. mesto ter z rezultatom 87 kg v potegu in 108 kg v sunku pokazal zgledno pripravljenost. Najstarejši tekmovalec iz Slovenije 70 letni Rajko Bevk je z rezultatom 35 kg v potegu in 51 kg v sunku zasedel 6. mesto. Rajko je imel na uradnem tehtanju 63 kg, kar je samo kakšen kilogram več kot jih je imel pred 40 leti. Nikoli ni štel kalorij ali bral priročnikov za hitro hujšanje je pa vedno redno treniral. Primož Mravlje je zasedel 6. mesto, poteg 70 kg v sunku pa je postavil osebni rekord 95 kg. Primož nekdanji judoist se je šele ne dolgo tega pričel ukvarjati z dviganjem uteži, vendar pa ima veliko željo po napredku in ne izpusti nobenega treninga.

Boštjan Peterca

Najboljšo uvrstitev 4. mesto je dosegel Boštjan Peterca z rezultatom 88 kg v potegu in 116 kg v sunku. Boštjan je sicer še nedavno dvigal tudi za člansko ekipo TAK Domžale. Vrsto let je bil eden izmed stebrov ekipe, ki je v letih 2006-2013 kar osemkrat zaporedoma osvojila naslov ekipnih državnih prvakov.
Po koncu tekmovanja je predsednik kluba Ivan Peterca povedal, da čestita prav sem nastopajočim, ki so svetel vzgled mlajšim generacijam in smerokaz, ki kaže, da ima aktivno ukvarjanje s športom blagodejne učinke na zdravje. Spomni se še starih prepričanj in zmot, ko so mu zdravniki pred mnogimi desetletji odsvetovali dviganje uteži, češ, da si bo s tem nakopal težave s križem in koleni. Danes jim odgovarja: »Pridite na ogled tekmovanja Alpe Adria Master!«

V.O.

www.tak-domzale.si
FB: Težkoatletski klub Domžale
Instragram: takdomwl

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here