30 let MePZ Šentviški zvon

0
1264

Okrogla obletnica je lahko dar tudi zaradi predstavitve talentov vsem prisotnim ter druženja in razveseljevanja sebe in drugih s svojim petjem. In tega, slednjega, je bilo na jubileju treh desetletij MePZ Šentviški zvon kar veliko.
Začeli so sicer malce žalostno s tisto Oj mladosti moja, a še nimajo toliko let, da bi lahko tarnali nad njimi. V zboru je namreč toliko mladih, da ne bo težav dočakati Abrahama. Nadaljevali so s slovenskimi narodnimi. Ker je njihov glasbeni arhiv izredno bogat, je bilo kar težko izbirati, kaj bodo zapeli, a vse, kar so predstavili, je bilo odlično in pravi balzam za uho in dušo. Seveda niso ostali samo pri narodnih, prisluhnili smo tudi popevkam in na vrsto je prišel tudi Avsenik s Slovenija, od kod lepote tvoje. Lahko bi dodal še, od kod glasovi lepi, a ve se, da prihajajo iz Šentviškega zvona, pod taktirko in vodstvom Špele in Matevža Kinka. In da je šlo petje bolj gladko, da je bilo bolj atraktivno, čeravno je bilo že tako odlično, so poskrbeli tudi Žiga Svetlin na harmoniki in D’Smiles-jazz trio.
Slavnostni govornici sta bili županja mag. Olga Vrankar in Ljudmila Novak poslanka v Evropskem parlamentu. Obe sta si bili edini, da je zborovsko petje pri nas doma, in kakor je ugotovil povezovalec Jure Sešek, spadamo v sam vrh po številu zborov oziroma pevcev na število prebivalcev. Številni zbori, eni starejši, veliko mlajših, dajejo svoj pečat kulturi naroda in ohranjajo pevsko dediščino.
Poleg petja in nagovorov so bila podeljena Galusova priznanja za dolgoletno kulturno udejstvovanje, ki jih je predal Matej Primožič vodja območne izpostave JSKD. Poleg torte so bili deležni še številnih čestitk pevskih društev iz daljne in bližnje okolice, in bučnega aplavza številnih obiskovalcev koncerta, ki so v nedeljo zvečer napolnili Sončno dvorano na Brdu.
Sledila je še zahvala predsednice Andreje Volf  tako pevcem in pevkam, saj nekateri pojejo že od vsega začetka, in obiskovalcem, katerim je bilo namenjeno tudi povabilo na pevsko srečanje na božičnih koncertih v decembru.

DJD    

Oglasno sporočilo