Calcit Bike Team znova najboljši v Sloveniji

0
1503

Kamniški gorsko kolesarski klub Calcit Bike Team je že enajsto leto po vrsti prejel nagrado za najuspešnejši klub slovenskega pokala v krosu. Na zaključnem večeru Odbora za gorsko kolesarstvo Kolesarske zveze Slovenije v ljubljanskem Koloseju se je med dobitniki nagrad znašlo kar 19 Calcitovcev.

V klubskem točkovanja pokala SloXcup je Calcit Bike Team za seboj pustil MBK Črni Vrh in Energijateam.com. Mladi in nekoliko starejši Calcitovci zagotavljajo, da bodo naredili vse, da tovrstni niz zmag, ki traja od leta 2009, podaljšajo tudi naslednjo sezono.

Ta se bo začela 13. aprila 2020 v Vrtojbi. Kamniški kros bo v letu 2020 znova nosil oznako C1, na sporedu bo kot tretja dirka po vrsti, datum vselej mednarodno zelo pestre preizkušnje pa je 10. maj.

Med posamezniki se je med prejemniki nagrad znašlo 19 članov Calcit Bike Teama.

V absolutni konkurenci in konkurenci elite je na prvem mestu seštevek pokala končal Rok Naglič, tretji je bil Gregor Krajnc. V ženski konkurenci elite/U23 je bila tretja Maruša Knap. Blaž Žle je bil tretji v kategoriji U19.

Med amaterkami je slavila Urška Markič, med amaterji pa Simon Erjavec. Uroš Mikelj je bil najboljši med veterani 1, Janez Vovk je bil med veterani 3 drugi. Med veterankami je na vrhu končala Ana Podpečan pred klubsko kolegico Miro Kranjec.

Hana Kranjec Žagar je deseto leto po vrsti končala na prvem mestu seštevka v svoji kategoriji U15 in je v končnem seštevku slovenskega pokalaod njenega začetka gorskega kolesarjenja še nepremagana. V isti starostni kategoriji med fanti je bil tretji Ambrož Vovk.

V U13 je na drugem mestu končal Gašper Štajnar, tretja je bila Maruša Tereza Šerkezi. V U11 je bil najboljši Maks Majnik in tretji Jakob Krapež. Tajda Šoštarko je slavila med deklicami do 11 let, v kategoriji do 9 let sta bila tretja Žan Šekoranja in Anamarija Kosec.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here