Kronika policijske postaje Domžale (od 23.1. do 29.1.2017)

0
2606

23. 1. 2017
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE Z UDELEŽBO OTROKA V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Mengšu. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti na prehodu za pešce s strani voznika osebnega avtomobila, kateri je trčil v otroka. Policisti so vozniku osebnega avtomobila zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog. V prometni nesreči pa se je poškodoval otrok.

24. 1. 2017
VLOM V GOSTINSKI LOKAL V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili s strani varnostnika varnostne službe obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Domžalah. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja so policisti ugotovili, da je neznani storilec razbil steklo na oknu gostinskega lokala, ter tako prišel v notranjost. Z dejanjem je lastnik gostinskega lokala oškodovan za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 1. 2017
INTERVENCIJA V OKOLICI DOMŽAL, KAZNIVO DEJANJE NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je mladoletni osumljenec nad mamo in bratom izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti mladoletnemu osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini in Lahka telesna poškodba pa bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče. S strani preiskovalne sodnice okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in podaljšan na 10 dni.

24. 1. 2017
ODVZEM MOTORNEGA VOZILA V TRZINU, PRIJET STORILEC, ODREJEN HIŠNI PRIPOR
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni, da mu je neznanec izpred gostinskega lokala v Trzinu odtujil osebni avtomobil. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je oškodovanec v gostinskem lokalu spoznal storilca, s katerim sta se skupaj zabavala. Storilec je med opisanim izkoristil nepazljivost oškodovanca, mu iz žepa jakne odtujil kontaktni ključ pred gostinskim lokalom parkiranega osebnega avtomobila, ter se nato z osebnim avtomobilom s kraja odpeljal v smeri Ljubljane. S strani policistov je bil storilec z osebnim avtomobilom izsleden v Ljubljani, kjer pa kljub uporabi posebnih svetlobnih in zvočnih znakov s strani policistov storilec z osebnim avtomobilom ni ustavil in je s kršitvami cestno prometnih predpisov nadaljeval. Zaradi navedenega so policisti uporabili sredstva za prisilno ustavljanje prevoznih sredstev, vendar pa je storilec kljub izpraznjenim pnevmatikam z vožnjo nadaljeval, se nato ustavil in skušal peš zbežati s kraja, kar pa mu ni uspelo. V postopku z osumljenim je bilo ugotovljeno, da je osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola. Osebni avtomobil je bil po postopku vrnjen oškodovancu, osumljenemu pa je bila na podlagi določil Zakona o pravilih cestnega prometa odvzeta prostost in odrejeno pridržanje. Osumljenega so policisti nato na podlagi Zakona o kazenskem postopku s kazensko ovadbo privedli v postopek k dežurni sodnici Okrožnega sodišča v Ljubljani, katera je zanj s sklepom odredila hišni pripor. Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa bodo policisti zoper osumljenega na pristojno sodišče podali tudi obdolžilni predlog.

26. 1. 2017
VLOM V POSLOVNI PROSTOR V DOMŽALAH IN PRIJET STORILEC
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v poslovni prostor v Domžalah. Policisti so ob prihodu na kraj opazili, da sta s kraja zbežala dva storilca, pri čemer je bil nato eden od storilcev s strani policistov prijet. Nadalje je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da sta prijeti mladoletni storilec in neznani storilec na vzvod skozi vhodna vrata poskušala vlomiti v poslovni prostor. Ker jima to ni uspelo sta s primernim orodjem razbila steklo na omenjenih vratih in iz notranjosti poslovnega objekta odtujila več predmetov, ter s tem lastnika oškodovala za okoli 1.200 EUR. Po postopku je bil prijet mladoletni osumljenec izročen staršem. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 1. 2017
VLOM V POSLOVNI PROSTOR V MALI LOKI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v poslovni prostor v Mali Loki. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja so policisti ugotovili, da je neznani storilec na vzvod, skozi pritlično okno vlomil v poslovni prostor in iz notranjosti odtujil denar. Z opisanim je lastnik oškodovan za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 1. 2017
TATVINA DENARJA IZ STANOVANJA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarja iz stanovanja v Domžalah. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja so policisti ugotovili, da je neznani storilec na neugotovljen način prišel v stanovanje in iz notranjosti odtujil denar. Z opisanim je lastnik oškodovan za 1.150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 1. 2017
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE NA KOLIČEVEM IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so med delom na terenu, na Količevem, naleteli na prometno nesreči I. kategorije. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja so policisti ugotovili, da je v prometni nesreči I. kategorije udeležen voznik tovornega vozila. V postopku z voznikom tovornega vozila je bilo ugotovljeno, da je le ta tovorno vozilo vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar je bilo vozniku začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katero bodo policisti z obdolžilnim predlogom zoper voznika poslali na pristojno sodišče.

28. 1. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so zaradi kršitve Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, kršitelju v Domžalah zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bo zoper kršitelja uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

28. 1. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V MENGŠU
Policisti PP Domžale so zaradi kršitve Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, kršitelju v Mengšu zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bo zoper kršitelja uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

29. 1. 2017
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je osebni avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena ZPrCP je bil osebni avtomobil vozniku zasežen, zoper voznika pa bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo