Andrej Razdrh, Josip Čorluka in Ajdin Mulalić pred odhodom na premor

0
1336

Nogometaši Domžal so koledarsko leto 2019 zaključili s tretjo zaporedno zmago! Gostujoči dvoboj 20. kola je v prestolnici odločil Senijad Ibričić, ki je ob koncu srečanja tudi pordečel.

OdziviPoOlimpijiZmaga

Razburljiva tekma med Olimpijo in Domžalami se je v zimski razmerah začela po željah domačih, saj so že v 50. sekundi imeli izjemno priložnost, toda vratar Ajdin Mulalić se ob jubilejnem 50. prvoligaškem nastopu ni pustil presenetiti. Zeleno beli so nadaljevali z obleganjem gostujočih vrat, toda zadetkov po prvem delu igre ni bilo. Ob vstopu v nadaljevanje je bil v kazenskem prostoru Olimpije nepravilno zaustavljen Nikola Vujadinović, sodnik Nejc Kajtazović pa je dosodil enajstmetrovko. K žogi je stopil Ibričić in suvereno zadel še sedmič v letošnji sezoni. Nekaj trenutkov kasneje je do najstrožje kazni prišlo tudi domače moštvo, toda najboljši strelec jesenskega dela prvenstva, Ante Vukušić, je z bele točke grdo zgrešil. Nemudoma po udarcu je rdeči karton zaradi besedičenja prejel Senijad Ibričić, v 92. minuti pa je bil zaradi brutalnega prekrška nad Tončijem Mujanom izključen še domači branilec Macky Bagnack.

Glavni trener Andrej Razdrh: ”Vedeli smo, da bomo morali tokrat malce več garati, biti zelo agresivni, vendar sem mnenja, da smo bili za celoten trud in vztrajnost nagrajeni. Na nekaterih igralnih mestih smo se kar precej prilagodili, imeli na začetku tudi nekaj sreče, saj bi Olimpija lahko zadela, ko smo brezglavo napadali, toda to se ni zgodilo in fantom je potrebno čestitati za tretjo zmago v nizu.”

”V zadnjih dneh smo imeli z odsotnostjo na veznih položajih veliko težav. Janez Pišek je zbolel že pred tekmo z velenjskim Rudarjem, po njej pa je povišano telesno temperaturo dobil tudi Mattias Kait. Marco Da Silva še ni pripravljen v tej meri, da bi igral od samega začetka tekme, zato je priložnost dobil Josip Ćorluka, ki je sicer branilec. Prvič po časih mladinskega nogometa, se je v zelo obrambnem položaju znašel Matej Podlogar, ki je imel nalogo zaustaviti Tomislava Tomića, okrog katerega se pri Ljubljančanih ogromno dogaja. Zaradi poškodb sta manjkala tudi Gregor Sikošek in Damjan Vuklišević ter seveda že dalj časa odsotni Branko Ilić.”

”Sledi premor na katerega odhajamo nemudoma. Nazaj bomo dokaj kmalu, še pred tem pa se bo potrebno lotiti nekaterih zadev, kot so prestopni rok ter načrtovanje priprav. Potrdim lahko, da se bomo ponovno zbrali 6. januarja. Tako kot v prejšnjih letih, bomo zimske priprave tudi letos oddelali v Umagu, kjer so Domžale v zadnjih letih precej pogosto.”

Branilec Josip Ćorluka: ”Razbruljiv jesenski del sezone je za nami. V novo tekmovalno leto smo vstopili dobro, saj smo se v Evropi predstavili v dobri luči, nato pa je sledila kriza v domačem prvenstvu, vendar smo v zadnjih treh dvobojih položaj na lestvici uspeli nekoliko izboljšati. Srečanje z Olimpijo je bilo zelo zahtevno. So najboljše moštvo jeseni, toda z borbeno igro smo uspeli priti do vseh treh točk.”

”Dobil sem priložnost, da tokrat odigram na položaju zveznega igralca, ob tem pa se trenerju zahvaljujem za priložnost in zaupanje vame. Dolgo časa nisem igral na tem položaju, zato mi je bilo vse skupaj malce nenavadno, ampak s prikazanim sem zadovoljen. Še malce težje je bilo zaradi načrta oziroma taktike, vendar le ta nam je prinesla zmago, zato vsi skupaj na odmor odhajamo zelo dobro razpoloženi.”

”Smo v dobri formi in malce mi je žal, da je prav sedaj, ko smo v naletu prišla ta pavza. Kljub vsemu, mislim, da nam bo malce oddiha prišlo prav, nato pa sledijo priprave, ki jih moramo izkoristiti maksimalno. Potrebno se je še bolje uigrati in v spomladanski del prvenstva kreniti še odločneje.”

Vratar Ajdin Mulalić: “Tekmo, ki je bila zares težka je odločil samo en gol, kar za medsebojne dvoboje z Olimpijo ni ravno značilno. Sem mnenja, da smo si zmago zaslužili, po vseh padcih, ki smo jih letos doživeli, pa bodo te tri točke služile kot izredna motivacija pred nadaljevanjem sezone. Občutki so še boljši, ko ti takšen rezultat uspe na tretji tekmi zapored in to pri vodilnem moštvu prvenstva. Izredno ponosen sem, da smo tako motivirano pristopili k tekmi, kljub temu, da je šlo za zadnje letošnje dejanje. Bili smo maksimalno osredotočeni in prišli smo do več kot samo treh točk!”

“Lahko rečem, da sem s svojim nastopom zadovoljen. Prva obramba je vselej najpomembnejša. Z mojega vidika zato, ker ti vnese dodatnega motiva, z vidika soigralcev pa zato, da lahko zbrano nadaljujejo s tekmo. 50. nastopa v dresu Domžal sem zelo vesel, sploh pa spoznanja, da sem včeraj pripomogel k tako pomembni zmagi.”

”Tri zaporedne zmage so za našo ekipo zelo pomembne. Dolgo smo čakali na ta zmagovalni niz in verjamem, da bomo v drugem delu sezone s tem tudi nadaljevali. Zame so tri točke pred vsako tekmo edini cilj in edini način, da sem ob koncu vesel, ne glede na to, kdo stoji nasproti. Vsako naslednji dvoboj je namreč potrebno odigrati maksimalno, tako zaradi ekipe, kot v prvi vrsti zaradi sebe. Gre za ključno osnovo, saj bo potem tudi število nastopov vse višje.”

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here