Sveti Miklavž tokrat prižgal tudi luči v središču Lukovice

0
1666

Dobrega svetega Miklavža se vedno razveselijo tako najmlajši  kakor malce starejši, čeravno njim prinese vedno kakšne nogavice, copate, ali kaj podobnega, a zelo uporabnega.
Tudi letos je prišel v Lukovico, in v kulturnem domu Janka Kersnika na predvečer svojega godu  kar dvakrat obdaril otroke. Seveda so mu ob tem ob strani stali župnija Brdo in Zlato Polje, člani ter članice Karitas in občina Lukovica. In če  breme priprave vsaj, kar se obdaritve tiče, nosijo Karitasovi sodelavci, za kulturni del poskrbijo animatorji in župnijski otroški pevski zbor. V krajšem kulturnem programu, oziroma bolje priprav na prihod svetega Miklavža, sodeluje otroški pevski zbor z neutrudno Petro Avbelj, in animatorska skupina, ki pripravi igrico. Letos smo si ogledali zanimivo zgodbo o parkljih, joj, bolje hudobcih, in angelih na drugi strani, ki so hoteli obdariti dobre in pridne otroke. In kdo je bil poraženec, se ve, saj  so otroci  darila dobili, čeravno je sveti Miklavž dejal, da je opazil , da so postali pridni šele zadnji mesec. A to je ugotovil že v preteklih letih. Na oder so prihajali najprej drugi razred še kar korajžno in potem prvi razred zelo plaho, nato pa ostali ob pomoči mamic in očkov, ko je vsak prejel darilo. Vmes  je sveti Miklavž malce o znanju otrok in pridnosti povprašal tudi domačega župnika Bernarda Rožmana in slednji je dejal, da jim molitvice kar gredo in da so pridni. Ker je župniku pač za verjeti, si je tudi on zaslužil darilo in sicer takšno za zdravje, vrečko, polno domačih dobrot. Da ne bi prehitro odšel od nas, so ga poprosili še, če bi bil tako prijazen in prižgal luči v  okrašeni Lukovici. Takoj je bil za to in so odšli še v središče Lukovice, kjer je zbranim spregovoril nekaj besed, župnik Bernard jim je zaželel lep doživet advent in županja mag. Olga Vrankar veseli december. Za vse tiste dobre želje je pač še mnogo prekmalu.
Slovesno prižiganje je spremljala tudi godba Lukovica in  predstavitev lokalnih društev in učencev s svojimi izdelki, niso manjkali niti lokalni ponudniki z dobrotami iz Črnega grabna. In potem, ko je v Lukovici posijala luč, si je sveti Miklavž vzel čas in se napotil še okoli posameznih ponudnikov, a kupil ni nič. Je dejal, da tam, kamor odhaja, ne pride nič v poštev. Mogoče  prihodnje leto, ko ponovno  pride in mu tam zgoraj naročijo, naj prinese kaj dobrega iz Črnega grabna, in tega je obilo.

djd  

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here