Kje so meje mogočega ali 20 let tekov na Grintovec

0
1455

Včeraj, 11.12. se je v Domu kulture Kamnik odvijala projekcija dokumentarnega filma Kje so meje mogočega ali 20 let tekov na Grintovec. Klub gorskih tekačev in družina Papež je tako z včerajšnjim srečanjem zaključila zgodbo gorskih tekov na Grintovec. Zbrani družini Papež, z Duškom in Miro Papež na čelu, sta se med drugim pridružila tudi župan Matej Slapar in podžupan Aleksander Uršič. Dvorano Doma kulture Kamnik so do zadnjega kotička napolnili prostovoljci, prijatelji Grintovca, tekači ter vsi, ki so nesebično in predano pomagali pri izvedbi pomembnega slovenskega gorskega teka. Z 20 izvedbo tega teka, zadnjo v organizaciji Kluba gorskih tekačev Papež, pa se je tako spisal del zgodovine gorskih tekov. 

Predsednik Kluba gorskih tekačev Papež in organizator gorskih tekov na Grintovec Duško Papež je ob začetku prireditve in projekcije filma dejal: »Zelo sem vesel, da smo se danes zbrali v tako lepem številu. To je dokaz, da smo se posvetili našemu 20-letnemu Grintovcu in resnično naredili eno, mislim, da lahko rečemo s ponosom, zgodbo, ki odmeva tudi po svetu. Brez vas, vseh tukaj zbranih, ne bi bilo tega, kar smo naredili teh 20 let. Hvala za vse in upam, da se vidimo v hribih ter se bomo Grintovca spominjali z najlepšimi mislimi.«

Župan Matej Slapar je družini Papež izročil zahvalo za izjemno organizacijo dvajsetih tekov na Grintovec, saj so z uspešnimi gorsko-tekaškimi zgodbami naši občini dodali poseben pečat in jo popeljali izven njenih meja, kamniški vrh pa so s teki plemenitile številne kraljice in kralji. Ob tej priložnosti pa je družini namenil naslednje misli: »Pol leta po tekmi ste napolnili celotno dvorano Doma kulture Kamnik in to veliko pove o tem, da so vsi tisti, ki so vam pomagali, še vedno z vami. To veliko pove predvsem o vas gospod Duško Papež. Pove to, da ste vedno držali besedo in vse tekme izpeljali tako, da so bili tudi tisti, ki so sodelovali, zadovoljni in so po vseh teh letih še vedno z vami. Mislim, da je takšna prireditev in takšen organizator zelo redek. Iskrena hvala celotni družini in vsem prostovoljcem gorskega teka na Grintovec.«

V vseh teh letih je teke podpirala tudi Atletska zveza Slovenije, zato je v imenu zveze zahvalo včeraj namenil tudi direktor Atletska zveza Slovenije Nejc Jeraša. Delegat Atletske zveze Slovenije Tomo Šarf pa je dogodek popestril z zabavnim skečem in kot pomemben člen gorskega teka na Grintovec simbolično predal delegatsko izkaznico 20. gorskega teka na Grintovec.

Film, ki ni zgolj prikaz organizacije velike športne prireditve temveč tudi prikaz pričevanj iz zakulisja, so nam predstavili Špela Papež Zamljen, Mira Papež in Peter Vrčkovnik.

Z izjemnimi starimi glasbili so dogodek obogatili člani Stranjska godbe, s prostovoljnimi prispevki je Klub gorskih tekačev Papež ob tej priložnosti na pomoč priskočil kamniškim gorskim reševalcem, ki so bili pomemben člen pri izvedbi vseh 20 gorskih tekov, v preddverju Doma kulture Kamnik pa smo si ogledali razstavo o gorskih tekih na Grintovec. Za preplet misli in besed je poskrbela Barbara Božič.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here