Večnamenska športna dvorana Mengeš bo pokrita in zaprta v decembru

0
1882

Izvajalec gradnje Večnamenske športne dvorane Mengeš se je v drugi polovici novembra srečal z nenavadnimi izzivi pri gradnji športnih dvoran, z logističnim izzivom – kako pripeljati v Mengeš in dostaviti na lokacijo več kot 37 m dolge lesene nosilce za strešno konstrukcijo dvorane.

Nosilce za strešno konstrukcijo dvorane je bilo potrebno pripeljali z Avstrije, s posebnim spremstvom in dovoljenjem za prehod Karavanškega predora. Seveda pa je bilo potrebno pripraviti tudi lokacijo v Mengšu, poiskati območje v bližini dvorane, kjer jih lahko odložijo ter seveda, najhitreje dostavijo na gradbišče. Izvajalec se je skupaj z investitorjem odločil za lokacijo ob občinski stavbi, kar je pomenilo zaporo dela Športnega parka Mengeš, območja ob Kulturnem domu Mengeš, demontažo avtobusne postaje ob občinski stavbi ter prilagoditev cestnega prometa na Slovenski cesti.

Izvedba izrednega logističnega podviga je, po zagotovitvi vseh potrebnih vlog in dokumentov, potekala tekoče in ni ogrožala drugih udeležencev v prometu. Nosilci za strešno konstrukcijo dvorane so s posebnim prevozom prepotovali več kot 100 km. V Mengeš so bili z izrednim prevozom v treh sklopih dostavljeni v nočnih urah. V zgodnjih jutranjih urah se je pričel prenos na gradbišče, dvig in vgradnja. Prvo 220-tonsko avtodvigalo je posamične nosilce prenašalo iz parkirišča pred Kulturnim domom, čez Pšato na gradbišče, kjer je nosilec drugo 200-tonsko avtodvigalo dvignilo na streho bodoče športne dvorane. Pred prenosom nosilcev je bila dodatno povečana varnost na območju Športnega parka Mengeš, okolici in parkirišču Kulturnega doma Mengeš in samem gradbišču. Vseh osem nosilcev je bilo nameščeno med 26. in 28. novembrom 2019. V prvih decembrskih dneh je izvajalec nadaljeval delo z nameščanjem prefabriciranih montažnih strešnih elementov. V decembru se bo izvedlo tudi zasteklitev steklenih fasadnih sten, tako da bo objekt še v letošnjem letu zaprt in se bo v zimskih mesecih lahko nemoteno izvajalo dela v notranjosti.

Vir: Občina Mengeš

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here