Naj pustni krof 2020 in pustno rajanje v Šentvidu pri Lukovici

0
1882

Počasi a vztrajno se bližajo prvi okrogli obletnici pustovanja, ki so mu kasneje oddali še tekmovanje za naj pustni krof  v Turističnem društvu sveti Vid iz Šentvida pri Lukovici.

Letošnjo pustno povorko so pričeli pri telefonski govorilnici točno ob 14 uri in 14 minut kakšno minuto prej, ali kasneje ni pomembno. Pot je številne pustne šeme tako posamezne kot skupinske vodila skozi naselje Prevoje in Šentvid vse do kulturnega doma v Šentvidu. Povorko so v spremstvu milice seveda spremljali še člani komisije, ki je ocenjevala najbolj domiselno, najbolj izvirno in ne vem še kakšno masko, saj je bilo število nagrad letos res veliko.  Med tem, ko se je kolona počasi pomikala proti prostoru za kulturnim domom je komisija, ki je ocenjevala krofe imela obilico dela. Najprej videz, oblika, in nato še okus in dobili smo naj krof 2020, ki jih je spekla Helena Avbelj. Poleg nagrade so vse udeleženke dobile še priznanje, saj speči krof in imeti toliko korajže, da ga daš na ocenjevanje ni mačji kašelj.
Da je postal karneval v Šentvidu poznan preko naših meja pove že podatek, da je tokrat naj prišel  tudi Michael Jackson in to, ko je bil še otrok in proti koncu velike slave. Seveda brez priljubljene in zabavne  Maše in medveda,  nindža želv, princev princesk kraljevičev in vitezov in ne nazadnje virusa iz Kitajske, domače zdrave kmečke pameti,  ter kremenčkovih ni sprevoda. In tokrat so imeli številni gledalci kaj videti in občudovati in tudi pokusiti, saj so poleg krofov iz Trojan sinonima Črnega grabna lahko pokušali še krofe Žita Podravke in tudi tistih, ki so bili na ocenjevanju. Sobotno pustno rajanje je popestrila tudi našemljena godba, za katero so se skrivali znani obrazi godbenikov in godbenic godbe Lukovica. Nagrade je zbranim poleg predsednice turističnega društva sv. Vid Jerneje Strmšek podelila županja občine Lukovica mag. Olga Vrankar, ki se je kar nekaj časa zadržala v pogovoru z nagrajenkami za naj krof  2020.  Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da je pogovor tekel o peki krofov o moki, temperaturi olja, o vzhajanju in še čemu, zato lahko pričakujemo, da bo v prihodnjem letu prinesla na ocenjevanje svoje krofe.

djd

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here