Kronika policijske postaje Kamnik (od 10.12. do 13.12.2019)

0
1592

10. 12. 2019
PROMETNA NESREČA V MOSTAH
V naselju Moste se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeležena izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PROMETNA NESREČA
V naselju Laze v Tuhinju je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu voznice, katera je trčila v pravilno vozeče vozilo. Povzročiteljici je bila zaradi kršitev zakona v cestnem prometu izrečena globa.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občan je obvestil policiste, da je na bankomatu pri Osnovni šoli Komenda našel denar. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, kateri je pozabil denar pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

11. 12. 2019
INTERVENCIJA NA PEROVEM
Policisti so v Šmarci obravnavali intervencijo, kjer je pijan občan pred lokalom razkazoval svoj spolni organ in s tem povzročil vznemirjenje in zgražanje ljudi. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

INTERVENCIJA V LOKAH
Policisti so v Lokah obravnavali intervencijo, kjer sta se med seboj sprla brata in se nedostojno vedla drug do drugega. Zoper mladoletnega kršitelja sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

VINJEN VOZNIK
Na regionalni cesti Kamnik-Ločica je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.85 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

12. 12. 2019
NAJDENO OROŽJE
Občan iz naselja Križ je pri pospravljanju kleti v železni blagajni, katera je pripadala tastu našel pištolo znamke Mauser Werk in naboje le te, katere je izročil. Omenjeno orožje bo poslano v analizo in nato v skladišče Ministrstva.

TATVINA BUNDE V VRTCU
Iz vrtca smo bili obveščeni o tatvini bunde znamke Guess, v kateri je imela oškodovanka ključe stanovanja in osebnega vozila. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Neznanec je v popoldanskem času v naselju Vrhpolje s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi kletno okno stanovanjske hiše, ter nato še na vzvod skozi vrata vlomil v dva stanovanja in odtujil denar. Na kraju zavarovane sledi. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

13. 12. 2019
PROMETNA NESREČA
Na Usnjarski cesti se je zgodila prometna nesreča s pobegom, v kateri je povzročitelj trčil v betonski steber in lesena vrata pred stanovanjsko hišo in s kraja odpeljal. Policista sta z zbiranjem obvestil in pregledu parkirišč izsledila vozilo in kršitelja, kateremu je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev po zakonu v cestnem prometu.

PREPREČITEV URADNEGA DEJANJA
Policista sta v Vrhpoljah izsledila vozilo znamke Renault Clio, katero je bilo na območju Celja udeleženo pri vlomih in ga začela ustavljati z svetlobnimi in zvočnimi signali, kar pa voznik ni upošteval, tako se je ustavljanje nadaljevalo vse do naselja Moste, ko je voznik nenadoma, sunkovito brez razloga zavrl, policistka pa trčenja ni mogla preprečiti, saj je bilo očitno, da je voznik z svojim dejanjem želel preprečiti nadaljnjo zasledovanje vozila, oz. policistom onemogočiti nadaljnjo vožnjo in opravljanje policijskih pooblastil in nalog. Omenjena prometna nesreča se obravnava kot poskus preprečitve uradnega dejanja in maščevanja uradni osebi.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here