Blagor hiši, kjer se petje sliši

0
2123

Verjetno je v prostorih Kulturnega doma v Trzinu blagoslova več kot dovolj saj se v njem petje sliši iz dneva v dan. Včasih malce bolj prefinjenega,včasih malce slabšega, saj so na sporedu pevske vaje, a do sobote 28. decembra so se glasovi ujeli, garderoba uredila in veliki novoletni koncert Trzink z gosti se je lahko začel.
Ženski pevski zbor Trzinke v sklopu Kulturnega društva Ivan Hribar Trzin deluje od same ustanovitve in spada med zelo dejavne zbore, zahvaljujoč se mladim damam, ki najdejo čas za lepo slovensko pesem in za druženje. Tokrat so nas presenetile še z veznim tekstom, saj so točke napovedovale kar same, kar daje slutiti, da so vsestranske in v kar smo se prepričali tudi ob koncu koncerta.
Najprej smo prisluhnili venčku dobro poznanih slovenskih pesmi kamor sodijo V gozdu, Pod to goro zeleno in Tri planike. Čeravno ženska podpira tri vogale je prav, da ima tudi moško roko in za moške glasove so poskrbeli možje in fantje moškega pevskega zbora Radomlje. Preden so nastopila mlada dekleta, ki slišijo na ime Čivke so nas ob spremljavi Martine Golob Bohte in pod taktirko Primoža Leskovca Trzinke popeljale čez Šuštarski most, nam izrekle Ti si moja ljubezen in pozvanjale na Ljubljanskem zvonu. Čivke z pianistom Igorjem Razpotnikom ml. so nas navdušile z mladostno zagnanostjo ubranimi živahnejšimi ritmi in priredbo znane uspešnice Jingle Bells z naslovom Čivke pojejo. Na koncu pa še nazdravile novemu letu. Za malce predaha so z svežimi ne ponavljajočimi se šalami poskrbele Trzinke in nato sta svoje odplesala še Vesna Lilik in Nejc Jemc. Božično noč smo v božičnem času slišali v izvedbi Doroteje Horvat ob spremljavi Katje Rebolj. Koncert so Trzinke zaključile z venčkom božičnih skladb in Želimo vam srečen praznik.
Še besede župana Petra Ložarja, ki je zbranim zaželel lepo praznovanje, ter miren vstop v novo leto, v prihodnjem letu pa kar si najbolj želijo.
Za konec in ponovno je prišla do izraza kreativnost članic Trzink, saj so bile mize polne dobrot in za vsakega se je našlo nekaj posebnega, novega, domačega in en vem še kaj. Še kakšen recept je zamenjal lastnico in v teh dneh bo verjetno že prišel na vrsto. In ker kdor poje zlo ne misli, se je tudi pri pogostitvi slišala pesem, pesem, ki povezuje, ki razveseljuje, ki druži prijatelje in ostale. Da bi bilo takšnih pesmi tudi ob pomoči Trzink v letu 2020 čim več.
djd

   

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here