Kronika policijske postaje Domžale (od 23.12. do 29.12.2019)

0
940

23. 12. 2019
VLOM V KOVINSKI ZABOJNIK
Policisti  so  bili  obveščeni  o vlomu v kovinski zabojnik. Ugotovljeno je bilo,  da  je  neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl okno ter tako  prišel  v  notranjost zabojnika od koder je izvršil tatvino več kosov različnega vrtnega orodja. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval  za  okoli  1.100  EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 12. 2019
VLOM V KLET IN TATVINA KOLESA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu v klet. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec  neovirano vstopil v kletne prostore, kjer je s primernim orodjem  prežagal ključavnico obešanko na vhodnih vratih ene izmed kleti in iz  notranjosti odtujil moško kolo. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika   oškodoval   za  okoli  500  EUR.  Policisti  v  zvezi  opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 12. 2019
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so  imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo  ugotovljeno,  da  je  le  tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti  prepovedali  nadaljnjo  vožnjo  in  mu  začasno odvzeli vozniško dovoljenje,  katerega  bodo  skupaj  z  obdolžilnim  predlogom  poslali  na pristojno sodišče.

26. 12. 2019
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti  so  imeli  v postopku voznika osebnega avtomobila, na katerem je imel  nameščene  preizkusne  reg.  tablice  katere  pa ne pripadajo vozilu. Voznik  je  vozilo vozil tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega  je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Vozniku so policisti zaradi kršitev izdali  plačilni  nalog,  prav  tako  pa bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

26. 12. 2019
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli v postopku mladoletnega kršitelja, kateremu so zasegli manjšo  količino  prepovedane  droge.  O  postopku  z  mladoletnim  je  bil seznanjen   zakoniti   zastopnik   mladoletnega.   Policisti   bodo   zoper mladoletnega kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

27.12.2019
VLOV V KOMBI IN TATVINA ORODJA
Policisti  so  bili  obveščeni  o vlomu v kombi. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec  s  primernim  orodjem  poškodoval ključavnico na zadnjih vratih  kombija  ter  tako  prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino baterijskega   vijačnika,  brusilke,  vrtalnika,  baterijskega  laserja  in kotnega  vijačnika. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 1500 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 12. 2019
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli  v postopku štiri kršitelje, katerim so zasegli manjšo količino   prepovedane   droge.   Policisti  bodo  zoper  kršitelje  podali obdolžilne predloge na pristojno sodišče.

27.12.2019
POŠKODOVANJE ZABOJNIKA
Policisti  so bili obveščeni o poškodovanju zabojnika. Ugotovljeno je bilo, da je NN v zabojnik s steklom odvrgel neznano petardo in pri tem poškodoval zabojnik,  tako  da je uničen. S tem je oškodoval pravno osebo za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28.12.2019
TATVINA GORIVA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva. Ugotovljeno je bilo, da je NN izvršil  tatvino goriva in s kraja odpeljal, ne da bi poravnal račun. S tem dejanjem  je  oškodoval  pravno  osebo za 28,49 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28.12.2019
POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI – POŽAR
Policisti  so bili obveščeni o požaru v garažah. Ugotovljeno je bilo, da je NN  s  požarom  povzročil  nevarnost za življenje in ljudi in premoženje, s tem,  ko  je pod zazidljivim nadstreškom z neznanim pirotehničnim sredstvom zanetil  požar, pri tem pa napravil za okoli 2000 EUR materialne škode. Pri tem  pa  poškodoval  še zabojnik in pravno osebo oškodoval za okoli 50 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29.12.2019
TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini registrskih tablic. Ugotovljeno je bilo,  da  je  neznani  storilec  iz  osebnega vozila na parkirišču izvršil tatvino  obeh  registrskih  tablic  in s tem oškodoval lastnika za okoli 40 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  obveščamo  vse  občane,  da  naj v prihajajočih  prazničnih dneh v zadostni meri poskrbijo za svoje premoženje (upoštevanje  samozaščitnih  ukrepov, kot so zaklepanje prostorov, ustrezna hramba vrednih predmetov in denarja, uporaba alarmnih naprav, itd), kajti v primeru  njihove  odsotnosti  od  doma oziroma nezadostne skrbi za varnost, dokaj  hitro  lahko  postanejo  oškodovanci  tovrstnih  kaznivih ravnanj. Z določenimi lastnimi (samozaščitnimi) ravnanji, pa lahko to možnost v veliki meri zmanjšajo.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo