Kronika policijske postaje Kamnik (od 6.1. do 11.1.2020)

0
924

06.01.2020
VLOM V GRADBENI KONTEJNER
Neznani storilec je v industrijski coni v Komendi vlomil v gradbeni kontejner iz katerega je odtujil gradbeni stroj “žabo, ga naložil v vozilo in tako oškodoval podjetje.
Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

INTERVENCIJA V MOSTAH
Policisti so v Mostah obravnavali intervencijo, kjer se je občan do svoje žene vedel na drzen, nasilen, nesramen, žaljiv način tako da je pri njej povzročil občutek ponižanosti in ogroženosti. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

GOLJUFIJA PRI NAKUPU OBLAČIL
Občanka je v mesecu decembru na Facebook strani Xiomara naročila dva izdelka katera pa kljub plačilu ni prejela. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

07.01.2020
PROMETNA NESREČA
V križišču regionalne in Cankarjeve ceste je prišlo do prometne nesreče z udeležbo osebnega in tovornega vozila zaradi nepravilnega razvrščanja v križišču. Povzročitelju je bil zaradi kršitev zakona v cestnem prometu izrečena globa.

PONAREJEN BANKOVEC
Policisti smo bili s strani zaposlenega na Delavski hranilnici obveščeni o ponarejenem bankovcu za 100 evrov, katerega je uslužbenec izločil med štetjem denarja, ko je občan hotel poravnati položnico večje vsote. Po opravljeni analizi sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

08.01.2020
ZASEG VOZILA
V Vrhpoljah je mladoletnik vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Na podlagi teh kršitev je bil opravljen zaseg vozila, in obveščena mati kršitelja. Zoper mladoletnika sledi obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

TATVINA REG. TABLICE
Neznani storilec je iz parkiranega vozila pri termah Snovik odtujil zadnjo registrsko tablico in s tem oškodoval občanko. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
Na parkirišču pri Mercator centru je prišlo do prometne nesreče s pobegom zaradi nepravilnega premika z vozilom povzročiteljice, katera je trčila v parkirano vozilo in s kraja odpeljala. Povzročiteljici je bil zaradi kršitev zakona v cestnem prometu izrečena globa.

09.01.2020
POŽAR NA STANOVANJSKI HIŠI
V Lazah je na stanovanjski hiši, zaradi pregretja dotrajanega dimnika zagorelo ostrešje zidane stanovanjske hiše, kateri je ostrešje v celoti pogorelo. Požar so pogasili gasilci PGD Kamnik in Zgornji Tuhinj. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

TATVINA IZ GRADBIŠČA
Iz gradbišča v industrijski coni Žeje je neznani storilec odtujil dve izkopni kibli znamke Takheuchi, tip tb 260 in s tem oškodoval podjetje. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

GLASNA GLASBA V STANOVANJU
Policisti so v Šmarci obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi glasne glasbe v stanovanju. Kršitelj je bil na kraju opozorjen glede kršitve.

11.01.2020
PADEL NA SMUČIŠČU OSOVJE
Na smučišču Osovje je po strmini med smučanjem naprej padel otrok in se hudo telesno poškodoval. Ker ni bilo ugotovljenih znakov kaznivega dejanja in ker je otrok sam padel na smučišču sledi uradni zaznamek o dogodku.

VLOM V KLET
Neznani storilec je na Kranjski cesti z neznanim orodjem na vzvod odlomil zapiralo vrat in vlomil v klet iz katere je odtujil skiro in škatlo z orodjem. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

OBVESTILO AKTIVNOSTIH POLICISTOV ZA ZMANJŠANJE UPORABE MOBILNIH TELEFONOV MED VOŽNJO
V času od 13. do 26. januarja 2020 se po vsej državi kot tudi na območju Policijske postaje Kamnik izvajajo aktivnosti za zmanjšanje uporabe mobilnih telefonov med vožnjo. Uporaba mobilnih telefonov, tablic, prenosnih računalnikov, GPS in drugih naprav med vožnjo postaja v zadnjih leti razširjena. Če voznik med vožnjo telefonira ima njegovo ravnanje velik negativen vpliv na potek prometa in prometno varnost.
Policisti bomo tako še dodatno nadzirali uporabo naprav in opreme, ki ovirajo voznike med vožnjo. Poleg tega pa tudi uporabo varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov.
Zato vse udeležence v cestnem prometu pozivamo, da ne uporabljajo mobilnega telefona med vožnjo, ampak naj se varno ustavijo na primernem mestu in opravijo telefonski klic ali pošljejo SMS sporočilo.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo