Kronika Policijske postaje Kamnik (od 4.10. do 10.10.2021)

0
1100

4.10.2021
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
V naselju Podgorje je prišlo do prometne nesreče s pobegom, zaradi vožnje neznanega voznika tovornega vozila po nasprotnem voznem pasu, ki je z ogledalom oplazil avtobus in s kraja odpeljal ne da bi udeležencu nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in v kolikor bo voznik izsleden bo poplačan s plačilnim nalogom.

PROMETNA NESREČA V MOSTAH
V naselju Moste je prišlo do naleta treh vozil, ki jo je povzročil nepreviden voznik. Le-ta je namreč zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v vozila pred seboj, ki so stala v križišču. En od udeležencev je zadobil lahke telesne poškodbe, povzročitelju pa bo po vseh zbranih obvestilih izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

5.10.2021
PROMETNA NESREČA
Na Ljubljanski cesti pri Stolu se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

POVOŽENJE DIVJADI
V naselju Vrhpolje je voznica osebnega vozila povozila divjad in poškodovala vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu ji je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

6.10.2021
OBČANKA BREZ MASKE
Policisti so bili s strani zaposlene v Zdravstvenem domu Kamnik obveščeni o občanki, ki živi v preteklosti, oziroma prihodnosti, kruta realnost pa ji močno dela preglavice, saj v samem objektu ni upoštevala navodil Inštituta za javno zdravje z namenom preprečevanja in širjenja koronavirusa in sicer ni uporabljala zaščitne maske, prav tako pa ni hotela pokazati ali izpolnjuje PCT pogoj. Policisti v zvezi s tem dogodkom napišejo poročilo na okrožno državno tožilstvo.

7.10.2021
PROMETNA NESREČA
V krožišču pri trgovini Hofer se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

NAJDENA IN VRNJENA DENARNICA
Policisti so bili s strani občana obveščeni o najdeni denarnici z vsebino, ki je bila še istega dne vrnjena lastniku, ki se je najditelju lepo zahvalil. Napisan zapisnik o najdenih stvareh.

8.10.2021
ZALEZOVANJE
Občanka se je zglasila na policijski postaji in podala prijavo zoper svojo babico, ki je s svojo prisotnostjo, zalezovanjem in ponavljajočim opazovanjem ter z vsiljivim prizadevanjem vzpostavitve neposrednega stika z vnukinjo povzročila pri njej prestrašenost in ogroženost. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

9.10.2021
SPUŠČEN PES
Policisti so bili s strani občana obveščeni o spuščenem psu, zaradi česar so odšli na območje Soteske, kjer je bil ugotovljen lastnik živali. Zaradi neprimernega zavarovanja živali bo kršitelju izdan plačilni nalog po Zakonu o zaščiti živali.

PROMETNA NESREČA
V Medvodah je prišlo do prometne nesreče zaradi prekratke varnostne razdalje voznika, ki je trčil v pred seboj vozeče vozilo. Oba udeleženca sta zadobila lahke telesne poškodbe. Na kraju je bil povzročitelju prometne nesreče izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

10.10.2021
TATVINA MOTORNE ŽAGE
Neznani storilec je iz odklenjenega vozila na enem izmed gradbišč, odtujil motorno žago in dobil navdih za delo oziroma pripravo drv za prihajajočo hudo zimo. Policisti bodo poskušali nepridiprava izslediti in ga kazensko ovaditi.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo