Lanišek iz SSK Mengeš še naprej navdušuje med svetovno elito

0
1258

Po sijajnem štartu v sezono je bilo le vprašanje časa, kdaj bo Anže Lanišek, 23-letni član Smučarsko-skakalnega kluba Mengeš, presegel svojo točkovno bero (232) iz svoje do te zime najuspešnejše sezone 2015/16. To mu je uspelo že 4. januarja v Innsbrucku, kjer se je na tretji tekmi novoletne turneje izkazal z 11. mestom. Takrat je imel na svojem računu že 254 točk, pa smo bili šele komaj na tretjini sezone.
Zatem je bil »Žaba« zelo dobro razpoložen tudi v Predazzu, kjer je z desetim in devetim mestom obakrat skočil med elitno deseterico, vrhunsko pripravljenost pa je nato unovčil tudi v Titisee-Neustadtu, kjer si je priskakal 14. in šesto mesto. Med dobitnike točk za svetovni pokal se je prebil tudi v Zakopanah (29.), kjer je bil na moštveni preizkušnji najboljši posameznik slovenske ekipe, ki je navdušila s tretjim mestom.
V mednarodni konkurenci je bil uspešen tudi Anžetov mlajši klubski kolega Taj Ekart, ki je na tekmi za alpski pokal v Oberstdorfu zasedel 21. mesto. V pokalu Cockte je 15-letni Komendčan med dečki, starimi do 16 let, slavil zmagi v Planici in Kranju, na državnem prvenstvu na 100-metrski skakalnici v dolini pod Poncami pa se je ovenčal s srebrno kolajno.
Med dečki, starimi do 13 let, je bil januarja razred zase Nik Bergant Smerajc, ki je v svojo korist odločil preizkušnji za slovenski pokal v Žireh in na Gorenji Savi, kjer je bil prvi tudi na tekmi gorenjske regije. Na tisti preizkušnji mu je družbo na zmagovalnem odru delal tudi tretjeuvrščeni Timo Šimnovec.
Med deklicami (do 12 let) je Živa Andrić zmagi na tekmovanju gorenjske regije na Gorenji Savi na istem prizorišču dodala še drugo mesti v slovenskem pokalu, na tem položaju pa je pristala tudi v Žireh. V enaki starostni konkurenci je med dečki vse tekmece v slovenskem pokalu na Gorenji Savi preskočil Alen Pestotnik, ki se je pred tem v Žireh izkazal tudi s tretjim mestom.
Med dečki, starimi do 11 let, se je prejšnji mesec dvakrat na stopničke zavihtel Jaka Perne. Potem ko je bil drugi na tekmi za slovenski pokal v Logatcu, si je to uvrstitev priskakal tudi na preizkušnji gorenjske regije na Gorenji Savi, na kateri se je tretjega mesta razveselil Erik Tomažič. Odlična forma mengeških skakalcev je vsekakor lepa napoved prihajajočih izzivov na domačih in tujih napravah.

Besedilo: Š. M.
Foto: @ghepa -FB

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here