Kronika Policijske postaje Kamnik (od 12.6. do 18.6.2023)

0
361

12.6.2023
VLOM V PODJETJE
Policisti so bili obveščeni o vlomu v podjetje. Ugotovljeno je bilo, da je storilec pristopil do objekta in z odstranitvijo kovinskega nosilca z nameščeno ključavnico obešanko na dvokrilnih vratih ograje vstopil na območje podjetja. V nadaljevanju je z vlamljanjem in razbijanjem starejših kovinskih vrat vstopil v skladišče podjetja, kjer so shranjeni različni kovinski deli. Iz skladišča je nato odnesel več različnih kovinskih delov v vrednosti cca 85.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

TATVINA KOLESA
Občan se je zglasil na policijski postaji in prijavil tatvino moškega gorskega kolesa znamke Rockrider, tip 520 grey, ki ga je parkiral pred kolesarnico, srednje šole. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na tožilstvo.

13.6.2023
PRIJET PRI TATVINI
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini Spar. Storilec, ki je izvršil tatvino artiklov je bil prijet s strani varnostnika. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper storilca na pristojno državno tožilstvo.

SPOR MED SOSEDAMA
Na Ljubljanski cesti je prišlo do verbalnega spora med sosedama, med katerim je ena izrekla neprimerne besede in s tem povzročila strah in pa razburjenje pri drugi. V zvezi z dogodkom policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in sledi ukrep po zakonu o javnem redu in miru.

14.6.2023
SPOR MED PARTNERJEMA
V Godiču je prišlo do spora med partnerjema. Ker je ena izmed oseb drugo žalila in jo fizično napadla, ji je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

POVOŽENJE ŽIVALI
V naselju Sidol je voznica osebnega vozila povozila divjo svinjo in poškodovala vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu ji je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

NAMERNO POŠKODOVANJE VOZILA
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju tuje stvari. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec namerno poškodoval lak vozila z neznanim ostrim predmetom. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15.6.2023
PROMETNA NESREČA
Policisti so v trgovskem centru Supernova obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom voznika, ki je trčil v parkirano vozilo ter s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in v kolikor bo voznik izsleden, bo poplačan s plačilnim nalogom po zakonu v cestnem prometu.

16.6.2023
TATVINA ELEKTRIČNIH KOLES
S strani občanke iz Perovega smo bili obveščeni o tatvini električnih koles. Ugotovljeno, da so trije neznani storilci preko noči iz odklenjene lope pri stanovanjski hiši, odtujili dve električni kolesi znamke Giant. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občan se je zglasil na policijsko postajo in prinesel denar, ki ga je našel na bankomatu Nove Ljubljanske banke na bencinskem servisu v Mengšu Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je pozabil denar v reži bankomata se lahko zglasi na policijski postaji in z dokazili denar prevzame.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
V Kamniku je policistka kršitelju, zasegla ročno zavito cigareto z neznano zeleno-rjavo snovjo, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi na prepovedano drogo, sledi hitri postopek po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

17.6.2023
TATVINA ELEGANTNE BLUZE
Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prijavila tatvino elegantne bluze, ki jo je iz stanovanja odtujila neznana oseba in jo s tem dejanjem oškodovala za 20 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PROMETNA NESREČA
V Volčjem Potoku je prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil neprevidni voznik, ki je zapeljal na nasprotni vozni pas, po katerem je v tistem trenutku pravilno pripeljal voznik v katerega je nato trčil. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

Policijska postaja Kamnik

 

Oglasno sporočilo