Državno dvoransko prvenstvo v lokostrelstvu

0
1476

Prejšnji vikend se je v Mariboru, v dvorani Tabor, odvijalo dvoransko lokostrelsko državno prvenstvo za mlajše kategorije in veterane, na katerem se je za naslov državnega prvaka v svoji kategoriji potegovalo tudi devet članov Lokostrelskega kluba Kamnik.
Kot se za državno prvenstvo spodobi, je bila konkurenca huda, vendar naši lokostrelci in lokostrelke so pokazali svoje veščine in na koncu poželi velike uspehe. Z ukrivljenim lokom med mladinci in mladinkami sta bila posebej uspešna Teja Mavretič Habjan ter Jeras Timej, ki sta osvojila 1. mesto, prav tako pa si je v kategoriji dečkov naslov priboril Timi Žagar. S sestavljenim lokom je na najvišjo stopničko med kadetinjami stopila Katja Šarec. Drugo mesto je z ukrivljenim lokom med mladinci dosegel Miha Rožič, s sestavljenim lokom med kadeti pa Matija Rožič. Prav tako je drugo mesto med kadetinjami z ukrivljenim lokom dosegla Anja Šarec, v isti kategoriji pa je 5. mesto dosegla Nika Ogrinc. Med deklicami z ukrivljenim lokom si je 6. mesto pristreljala Maša Mikuš.
Naši lokostrelci in lokostrelke pa niso blesteli le v posamični konkurenci, ampak tudi v ekipni. Tako sta moška mladinska ekipa (v sestavi: Timej Jeras, Rožič Miha, Žagar Timi) in ženska mladinska ekipa(v sestavi: Nika Ogrinc, Anja Šarec, Teja Mavretič Habjan) dosegli 1. mesto, kadetska ženska ekipa (v sestavi: Nika Ogrinc, Anja Šarec, Maša Mikuš) pa 2. mesto.
Po tekmovanju pa je sledila še podelitev pokalov za prva mesta v Slovenskem dvoranskem pokalu. Naslov Slovenskega pokalnega prvaka so si prislužili Teja Mavretič Habjan med mladinkami, Anja Šarec med kadetinjami ter Miha Rožič med mladinci.
V nedeljo, 23.2.2020 pa so člani LK Maribor na istem prizorišču organizirali še državno prvenstvo za člane in članice v vseh lokostrelskih slogih. Na tem tekmovanju lahko tekmujejo tudi mlajši in veterani. Razlika med obema dnevoma je v tem, da na članskem tekmovanju se tekmovalci vedno pomerijo med seboj še v dvobojih, ki so bila po pričakovanjih zopet prava atrakcija.
V članski konkurenci je tekmovalo 11 članov in članic Lokostrelskega kluba Kamnik in zopet so dokazali, da so v moški in ženski kategoriji z ukrivljenim lokom nepremagljivi. V finalnem dvoboju sta se srečala Štrajhar Gašper in Habjan Den in uprizorila pravo poslastico za gledalce, kajti dvoboj je bil enakovreden mednarodnim tekmovanjem, kjer oba tekmujeta kot člana reprezentance. V zadnjem setu je zmagal Habjan Den in dosegel naslov državnega prvaka. V ženski konkurenci sta se v finalu pomerili naši dve dekleti in sicer Slana Teja in Šarec Anja. Teja je v zadnjem letu pokazala izjemen napredek v rezultatih, Anja je pa kljub temu, da je še osnovnošolka, izjemno nadarjena in perspektivna tekmovalka. Teja je v finalu po zelo izenačenem dvoboju Anjo premagala in osvojila naslov državne prvakinje.

Uvrstitve članov in članic LK Kamnik:
Članice ukrivljeni lok:
1.mesto: SLANA TEJA
2.mesto: ŠAREC ANJA
7.mesto: RUSJAN IVA
9.mesto: HABJAN MAVRETIČ TEJA

Članice sestavljeni lok:
3.mesto: ŠAREC KATJA

Člani ukrivljeni lok:
1.mesto: HABJAN DEN
2.mesto: ŠTRAJHAR GAŠPER
4.mesto: ARNEŽ LUKA
5.mesto: KOMOČAR JAKA
7.mesto: RAVNIKAR ŽIGA
9.mesto: JERAS TIMEJ

Čestitamo!

Avtorja članka: Gjurin Luka in Štrajhar Blanka

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here