Petra Pavlič na Malti odlična četrta z novimi državnimi rekordi!

0
1471

Petra Pavlič članica Težkoatletskega kluba Domžale je zastopala slovensko reprezentanco olimpijskega dviganja uteži na mednarodnem turnirju Malta International Open.
Gre za tekmovanje, ki je uvrščeno na koledar Svetovne zveze olimpijskega dviganja uteži, obenem pa je štelo tudi kot srebrni turnir za nastop na olimpijskih igrah. Tokratna udeležba je bila, ker so se podeljevale točke za nastop na olimpijskih igrah še posebej številčna. O moči tekmovanja pa priča tudi nastop Lidije Valentin iz Španije, ki je na vseh treh zadnjih olimpijskih igrah osvojila medaljo. Petra je v potegu začela z zanesljivimi 70 kg, v zadnjem poskusu pa je dvignila zelo dobrih 75 kg, kar je bilo samo 1 kg manj od državnega rekorda. V sunku je pričela zares pogumno na 90 kg, njen osebni rekord in državni rekord je pred tekmovanjem znašal v sunku 92 kg. V drugem poskusu je s 93 kg v sunku postavila nov državni rekord ter hkrati tudi nov državni rekord v biatlonu s 168 kg! Skupno je osvojila v močni mednarodni konkurenci izvrstno 4. mesto!

Petra je po tekmi povedala: »To je moje drugo tekmovanje na Malti. Prvo je bilo leta 2010, ko sem zastopala reprezentanco še kot mladinka. Treningi v zadnjem obdobju so bili precej naporni, nekaj treningov smo opravili tudi skupaj v reprezentanci. Takšni treningi so vedno dobrodošli ker vsaj nekoliko omilijo rutino vsakodnevnih treningov v klubu. Bistvo je bilo, da popravim državni rekord v sunku, za kar sem si v zadnjem obdobju zelo prizadevala. Bila sem blizu tudi poskusu na 95 kg, vendar je zmanjkalo nekaj moči. Sedaj odhajamo na nekaj dnevne priprave v Medulin.« Kot je ob koncu omenila Petra, bo ekipa Težkoatletskega kluba Domžale konec tega tedna opravila nekaj dnevne priprave v Medulinu, kar bo  zelo primerno pred naslednjim krogom državnega prvenstva, ki kmalu sledi.

V.O.

www.tak-domzale.si

FB: Težkoatletski klub Domžale
INSTAGRAM: takdomwl

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here