V zadnjih šestih minutah do preobrata in zmage nad Koper Primorsko

0
1073

Helios Sunsi so v 2. krogu Lige Nova KBM za prvaka gostovali na Obali, pri državnih prvaki, Koper Primorski. Potem, ko so večji del tekme zaostajali, so Domžalčani v zadnjih šestih minutah nadoknadili deset točk zaostanka in, tudi z nekaj sreče, slavili z 62:64.

Obračun, ki se je v koprski Areni Bonifika, zaradi preventive glede koronavirusa, odvijal pred praznimi tribunami, so navijači tako lahko spremljali v TV in spletnem prenosu, a je treba priznati, da nad igro v prvih 30-ih minutah niso mogli biti navdušeni. Tako eni kot drugi so bili izredno nenatančni pri metih iz razdalje (na koncu met za tri Primorska 11%, Helios pa 21%), na splošno v napadu, razen redkih prebliskov, ni bilo veliko za videti.

Domači košarkarji Kopra Primorske so ob polčasu vodili s 34:28, a so že sredi 2. četrtine ostali brez Alena Hodžića, ki se je nesrečno poškodoval pri osebni napaki nad Urbanom Omanom. Upamo, da ni s hrbtom nekdanjega “barvarja” nič hujšega. V 28. minuti so se Sunsi, po dveh zadetih prostih metih Krešimirja Radovčića, približali na -3, 45:42, a je slovenski reprezentant Žiga Dimec poskrbel za novo bolj udobno prednost domačih ob zaključku 3. četrtine (51:42).

Še v 34. minuti, po košu in zadetem dodatnem prostem metu Sterlinga Gibbsa, je bilo na semaforju deset točk razlike (56:46), potem pa je Domžalčanom v vsega dveh minutah uspela serija 10:0 za izenačenje na 56:56. In začela se je drama. Točke Nejca Bariča je s trojko izničil danes odlični Jure Pelko, z dvema košema pa je za vodstvo z 61:63 poskrbel Davor Konjević. Marko Luković, ki je pred dvema dnevoma z metom preko celega igrišča potopil Cibono, je bil nato z linije prostih metov natančen le enkrat, enako je ponovil tudi Blaž Mahkovic na drugi strani, 15 sekund pred koncem. Zadnji napad je tako pripadel domačim, ki so žogo, po prodoru Gibbsa, kar nekajkrat poskušali poriniti skozi obroč, a je bila sreča tokrat na strani Heliosa, ki je slavil z 62:64 in po sobotnem porazu na Polzeli, tokrat le prišel do prve zmage v Ligi za prvaka.

Pri domačih je Aleksandar Lazić 15 točkam dodal 8 skokov, Dimec pa 14 točkam 10 pobranih odbitih žog. Prvi strelec Heliosa je bil Pelko s 16 točkami (7 skokov, 4 podaje), Mahkovic je dodal še 14 točk in 5 podaj.

Jure Pelko, Helios Suns: “Skozi vso tekmo smo bili blizu in vztrajno lovili domače, na koncu pa z borbeno igro v obrambi le uspeli priti do preobrata in pred praznimi tribunami Bonifike tudi do zaslužene zmage.”

Domžalčani v četrtek, v predzadnjem krogu Lige ABA 2, gostijo Split, naslednjo tekmo državnega prvenstva pa bodo igrali prihodnji torek, ko v Domžale prihaja Cedevita Olimpija.

Liga Nova KBM za prvaka, 2. krog (Koper, 3. 3. 2020)

Koper Primorska – Helios Suns 62:64 (17:17, 17:11, 17:14, 11:22)

Primorska: Gibbs 12 (6 skokov), Hrovat, Barič 12, Kosi, Ciani, Lazić 15 (8 skokov), Haskić, Hodžić 7, Mrgole, Dimec 14 (10 skokov), Nemanič, Luković 2 (10 skokov)
Helios Suns: Konjević 11 (5 skokov), Šikanić, Radovčić 4, Prepelič, Pelko 16 (7 skokov), Bratec, Oman 11, Šantelj 2, Mahkovic 14 (5 podaj), Hirschmann, Florveus 6 (5 skokov), Strel

(foto: Žiga Mikeli)
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here